Pastoor Minh kwam, zag en vertrok weer
Vijf fuserende Tilburgse parochies zijn de nieuwe uitdaging van pastoor Minh, de vietnamees van geboorte, die zeven jaar priester was in de Mierden.
Nguyen Duc Minh, de gewezen pastoor die in Hulsel en de Mierden vooral bekend stond om zijn muzikale kwaliteiten gold al die tijd als een grote kindervriend. "Het was een bijzondere periode uit mijn leven," is Minh zijn eerste reactie als hij terug kijkt op de zeven jaren dat hij samen met zijn moeder in de pastorie in Hooge Mierde woonde. "Ik deed er veel ervaring op in Nederland, mijn nieuwe vaderland. Als priester volg ik mijn weg en het is nu de realiteit dat de bisschop deze weg voor mij uitstippelde". Nguyen Duc Minh was rond de jaarwisseling nog in het nieuws toen hij een reis maakte naar zijn geboorteland Vietnam. In het land, dat hij als 16-jarige in een bootje ontvluchtte, ontmoette hij na jaren zijn familie en bekenden die achter bleven, maar ook startte hij er een project om jongeren te ondersteunen die zich verder willen ontwikkelen.
Minh denkt de mensen in Hulsel en de Mierden wel te zullen missen maar ook de Woning in Hooge Mierde betekende veel voor hem. "De pastorie aan de Hoevenseweg in Tilburg wordt mijn nieuwe woning en die staat al enkele jaren leeg. Het is maar de vraag hoe ik het daar aantref," zegt de vertrekkende pastoor.
HW 2000