Bakwedstrijd bij herfstfair
Miranda van Gestel wil zichzelf graag overtreffen
 
Oktober 2018
 
 
Bak de lekkerste, tevens ook de mooiste en meest creatieve taart en presenteer die aan jury en publiek. Een aantal amateurbakkers uit Hooge Mierde en omgeving binden deze week de strijd aan bij de bake-off op de herstfair in Zaal de Schakel in Hooge Mierde. Onder de deelnemers, die thuis in hun eigen keuken hun creatie bereiden, is ook Miranda van Gestel (32).
Het hele jaar houdt ze zich als binnenhuisarchitecte bezig met het ontwerpen van interieur en wat al niet meer. Maar ergens achter in haar hoofd blijft er altijd wat ruimte om na te denken over het creëren van de mooiste en de lekkerste taart. Vorig jaar was ze de winnaar en het jaar daarvoor de nummer twee. Daardoor zijn dit jaar de verwachtingen weer hooggespannen in huize Van Gestel.
Met een scoren van 56 van de 60 te behalen punten -met een ‘uitmuntend’ voor moeilijkheid- behaalde ze een jaar terug de hoogste score. Maar nadat de eerste prijs mee naar haar huis kwam, bleef het stil aan het aanrecht want wie verwacht dat ze wekelijks of misschien wel dagelijks aan het oefenen is, heeft het mis. Na de proeve, nu precies een jaar geleden, maakte ze alleen nog maar bij haar verjaardag een taart. Het tempert de verwachtingen in haar omgeving niet, haar klasse heeft ze eerder al laten zien.
Wat ze dit jaar precies gaat maken wil ze nog niet prijs geven. “Vorig jaar was het een taart van twintig centimeter doorsnee, in de vorm van een hoge hoed. De creatie was opgebouwd met meerdere lagen en met drie soorten vers fruitvulling,” zegt ze. “De jury was vooral te spreken over de stevigheid van de taart, waardoor de lagen goed zichtbaar bleven na het aansnijden.”
Dit keer wil ze al op donderdag  met de voorbereidingen beginnen, om er vrijdag nog verder aan te werken. Op zaterdagochtend worden dan de verse ingrediënten toegevoegd. “Ik wil jury, maar ook het publiek graag verrassen,” zegt ze geheimzinnig.
Zaterdag om 15.00 uur moet ze samen met de andere kandidaten haar creatie afleveren die ze daarvoor thuis bereid heeft. Door het ontbreken van koeling op de presenteertafel kan ze geen slagroom gebruiken. De creaties, die anoniem ingebracht worden, gaan door een deskundige jury beoordeeld worden op smaak, uiterlijk en creativiteit.
Tijdens de Herfstfair, die van 15.00-19.00 uur duurt, presenteren ook diverse ondernemers en hobbyisten zich en er is een modeshow voor kinderen. Er is live muziek van de zanggroepen Bo4 en Nova. De organisatie is in handen van Stichting de Schakel.
De entree is 3,50 euro (kinderen tot 12 jaar 1 euro)