Mountainbike cross in Mierdse bossen

zaterdag 26 juni 2010

Het idee van MTB Antilopen om een ATB westrijd in Hooge MIerde te houden vond  ik bijzonder. De bossen zijn de Baars Bikers goed bekend, daar op en om de trimbaan, het voelde dan ook als een thuiswedstrijd. Samen met enkele verenigingen van over de grens hadden de Antilopen uit Lage MIerde de primeur in een cyclus van een zestal wedstrijden. Het concept om vier cagtegorieen te laten starten (A-B-C-D klasse) bleek goed te werken.

In de D-klasse de beginners die op het eind verrast werden door een jongedame uit Den Bosch die zo maar de overwinning greep.

In de C-klasse ging het al wat harder, zo merkte ook Jos van Loon uit Hooge Mierde. Hij keek het kunstje af van zijn broer Jan waarmee hij eerder dit jaar de estafette in Bladel reed. Jos voltooide zijn wedstrijd en de B-klasse kon zich op gaan maken voor de strijd.

Ik had vooraf ingeschat dat de A-klasse me wel te snel zou gaan, De B-klasse bleek later ook een goede keus. 

Zo'n 45 renners stuiterden in die categorie  weg over het bochtige maar ook stoffige parcours. Onder de B-renners ook mannen als John Bullens die eerder de meerdaagse in de Rocky Mountains won en oud Nederlands kampioen Frans Willems uit Middelbeers. Uit Reusel deed Michael Peters een gooi naar een goede klassering.

Al meteen na de start werd er stevig in het 'rood' gereden. Er moesten zes rondjes van 4 km worden afgelegd: geen lange duur dus maar des te explosiever.

John Bullens en Frans Willems streden voorin mee (ze werden resp 3 en 4), ik bleef met 18-de plek in de middenmoot.

In de A-klasse die de dag afsloot reed vrijwel meteen een groep van zes renners weg. Corneé van de Voort uit Hooge MIerde miste de slag. Dat gold niet voor Harold v Gerwen (Eersel) en Emiel Hendrikx (Hilvarenbeek). Zij moesten het opnemen tegen enkele sterke Belgen. In de kopgroep ook de huidge Nederlands kampioen Roel van Houtum, oud Neterselnaar.

Na een spannende wedstrijden reden twee Belgen weg en knokte Emiel met Roel v Houtum om het brons.Emiel greep de laatste bos bloemen, de ruiker zal niet misstaan naast de wieg die in zijn huis al klaar staat.