Myrtha junior tweede bij Reusels terrastheater

 

ED 5 juli 2010

 

Reusel – Het terrastheater is al tien jaar lang een hit op de eerste zondag van juli in de Kempen. Toneelgroep Cité uit Reusel tekent voor de organisatie, de deelnemers komen voor de helft uit Nederland en de helft uit België.

Dit keer was de strijd om de hoogste prijs opnieuw een duel Holland-België.

Met een ouderwetse doktersact won het theaterduo Tejaterke Straf Poejer uit Merksplas (B) de eerste prijs bij het Reuselse terrastheater. Het duo maakte een parodie op de middeleeuwse marktdokter om er vervolgens ook een hedendaagse versie op te laten volgen. Het publiek werd op ludieke wijze bij het optreden betrokken en de act boeide van de eerste tot de laatste minuut. Straf Poejer wist bij alle acht uitvoeringen mensen uit het publiek te overbluffen door ze bij hun spel te betrekken. De marktdokter die met het bekijken van een plasje de diagnose stelt, de handoplegging waar ze niet voor terug deinzen: ze hielden het netjes en brachten het niet in praktijk bij de Reuselse schoonen uit het publiek.

 

De meiden van Myrtha Junior uit Hooge Mierde brachten een optreden van geheel ander kaliber. Zij maakten een persiflage op een grote Hulselse familie die een bezoek kreeg van ‘koningin’ Moniek Voermans.

De muzikale meiden zaten Straf Poejer op de hielen maar kwamen net tekort voor de eerste plek. Het thuisspelende Nieuw Reusels Toneel werd derde met hun versie van het bobsleeën.

De publieksprijs ging ook met Straf Poejer de grens over.

 

Zeventien kinderen waren de inspiratiebron voor Moniek Voermans die een enerverende sketch schreef voor de zangeressen van Myrtha junior. Het leverde een mooie afwisseling op van een verteld verhaal (‘ik, uwe Majesteit’) en de muzikale bijdragen die live begeleidt werden.

In de Hooge Mierdse sketch werd handig ingespeeld op het heersende Oranje-gevoel en er deden warempel nog enkele markante Hulselnaren hun typische uitspraken.

Het publiek was de grootste winnaar bij het tiende terrastheater in Reusel