’Myrtha Musica niet meer weg te denken’

Zanggroep viert feest met  twee revue’s
Hilverbode februari 2010
 
Hooge Mierde –Zanggroep Myrtha Musica bestaat veertig jaar en dit robijnen feest zal gevierd worden. Het <I>grote Myrtha<I> brengt maar liefst zes maal de revue <I> Quaranta<I>  en de jeugdafdeling <I>Myrtha Junior<I> laat zich niet onbetuigd met drie uitvoeringen van <I>De Soapera<I>.
 
Maar een zanggroep die veertig jaar bestaat heeft ook leden die ook de robijnen status hebben, drie om precies te zijn. Voor Thea Heesters-Hermans, Petra van Gestel en Jack Wouters is het al veertig jaar lang geen vraag wat ze op de woensdagavond gaan doen: repeteren met Myrtha.
‘Zo werd de zanggroep een vast onderdeel van ons leven,’ zegt Thea. ‘Je moet er iets voor over hebben, het geeft nog steeds een kik om samen een doel te hebben en daarvoor te oefenen. Ook thuis aan het aanrecht sta ik nog te zingen.  Zingen is gewoon ontzettend leuk.’
 
Hoogtepunten
 
Jack Wouters (59)  was de man die samen met meester Boerjan aan de bakermat stond van de zanggroep die in het begin nog een tienerkoor was. Hij daagde meiden als Thea Hermans en Petra van Gestel uit om veertig zangers bij elkaar te krijgen. Ze namen de handschoen op en het werden er zeventig. Myrtha was geboren.
Toen het koor later van jongerenkoor tot Myrtha Musica veranderde steeg het niveau. Met dirigenten als Theo Bleumer ging de lat omhoog en kwamen er echte producties met volle zalen.
Door de jaren heen werden diverse producties opgepakt, zo was er Bizjoes (’90), Jukebox Boulevard (’94), Muziek echt heel fijn (’95), Sky High (’99), Magic Rose (’02), Nooddorp (’04) en Myrtha’s poppouri (’07). Nu staat er weer een geheel nieuwe productie in de steigers.
Petra: ‘Tussen 19 maart en 3 april hebben we maar liefst acht uitvoeringen van onze nieuwe revue. Het is een muzikale reis naar diverse muzikale stromingen. Van een Iers en een Hollands deel tot theater en a-capella.’
Myrtha Musica is in Hooge Mierde niet meer weg te denken, ook al ging het ledenaantal ooit op en af. Op het dieptepunt waren ze ooit nog met zijn achten, maar korte tijd later was er al weer een  ledenstop. Nu zijn ze met veertigen en is er met jeugdgroep Myrtha junior een kweekvijver aan talent.
De uitvoeringen van 19-20-21-26-27 en 28 maart vinden plaats in zaal De Schakel te Hooge Mierde. Op 2 en 3 april komt de uitvoering naar Bladel in zaal Den Herd. Kaarten op werkdagen te reserveren van 18.00-19.00 u op 06-57164051 .
 
De Soapera
 
 Een gezongen mix van moderne opera’s en hedendaagse real-life soap, met 27 liedjes die kleurrijk, sfeervol en live gezongen worden door de Junior leden. De zang wordt ondersteund met digitaal beeld. De Soapera is te zien in De Schakel op 21 maart om 14.30 uur, 24 maart om 19.30 uur en op 28 maart om 14.30 uur.
Kaarten zijn vanaf 1 maart telefonisch reserveren op werkdagen tussen 18.00 uur en 20.00 uur op het nummer 06-57164051
Zie ook www.myrthamusica.nl
 
Foto:De complete groep van myrtha Musica