Myrtha Nova in eigen straattheater

- beiden nieuw-

Hooge Mierde – De zanggroep Myrtha Junior gaat verder onder de naam Myrtha Nova.

Al sinds de oprichting van Myrtha Junior, 3 jaar geleden, gingen er stemmen op voor een meer volwassen naam voor deze jeugdtheater en zanggroep.

De jeugdige zangers werden uitgedaagd om zelf een nieuwe naam voor hun zanggroep te bedenken. Het idee van Nienke Jansen (16) werd verkozen tot de nieuwe naam.

Myrtha Nova zal op 5 september bij het  straattheaterfestival in Hooge Mierde onder de nieuwe vlag meedoen met een eigen terras op het Myrthaplein.

De jeugdige zangers gaan zich inzetten om Myrtha Nova tot een begrip te laten worden.

Meer informatie opwww.myrthanova.nl.

Met een internationaal straattheaterfestival wil jeugd theater en zanggroep Myrtha Nova Hooge Mierde op de culturele kaart zetten.

Op zondagmiddag 5 september organiseert de zanggroep samen met gemeenschapshuis De Schakel het festival dat plaats vindt in de straten binnen de dorpskom van Hooge Mierde. Diverse gezelschappen uit binnen en buitenland gaan er met een klein groepje een terrastheateract van ongeveer 10 tot 15 minuten opvoeren. De sketches zullen 5 keer elk half uur op één van de  5 caféterrasjes in het dorp te zien zijn..

Het publiek kan vanaf 14.00 uur op een van de terrassen plaats nemen en de acteurs voorbij laten komen.

De optredens worden door een vakkundige jury beoordeeld en de prijsuitreiking vindt rond 18.00 uur bij de Schakel plaats.

De opbrengst van het theater is bestemd voor het nieuwe interieur van De Schakel, waar binnenkort de nieuwbouw van het nieuwe gemeenschapshuis van start gaat.

Tussen de optredens door is er voor de jeugd gelegenheid om bijzondere acts te laten zien, van

Turndemonstraties tot het optreden van een afgericht huisdier. Ook jonge muzikanten die voor het eerst met publiek op willen treden kunnen zich aanmelden.

Belangstellenden kunnen zich melden tot Jos Jansen, tel   013-5092184 josbram@upcmail.nl mailen  info@schakelhm.nl