Op vrijdag 2 maart vertrek ik samen met Eerselnaar Wil vd Linden  voor een vakantie naar indo-china: Thailand (2 dg) en Vietnam (20 dg). Hoogte en dieptepunten zullen in dit en navolgende verhalen vertelt worden. We willen op weg gaan om een stukje voor ons nieuwe wereld te verkennen en om mensen te ontmoeten. Mede reizigers of local people. Mensen die met ons hun ervaringen willen delen, hun verhalen willen vertellen. Door hun verhaal te vertellen vertellen ze ook iets van hun land en hun cultuur. Door dat in deze verhalen vast te leggen willen we die cultuur weer verder uitdragen. Lees met ons mee en reis daardoor ook een beetje met ons mee. Ga mee op weg.

donderdag 1 maart. Rugzak gewogen: 12 kg, moet kunnen. Alles geregeld, vlg mij kunnen we: op weg!

vrijdag 2 maart. Na keurig door Marian in Eersel en Tom in Eindhoven afgezet te zijn zijn we echt op weg gegaan.

Eindelijk. Naar schiphol toe beetje vertraging, hadden daardoor geen tijd meer over. Meteen inchekken, vliegtuig zat niet vol.  We vlogen over de Zwarte en de Kaspische zee, net onder de Himalaya door. in de ochtend van zaterdag 3 maart komt Bangkok eindelijk in zicht.

zaterdag 3 maart. Vanuit het vliegtuig weinig gezien, daarom snel met taxi op weg naar binnenstad. Beetje onderhandelen levert al gauw 1000 bath voordeel op, zo'n ritje kost uiteindelijk rond 10 euro.. Keurig hotelletje midden in centrum. Al snel na aankomst gewandeld om de binnenstad met eigen ogen te zien. Meteen om de hoek beginnen de winkelstalletjes.

Het lijkt op één grote markt. Allerlei soorten vis worden op straat gebakken en gefrituurd. Allerlei soorten rijst, groenten en fruit. De geur is het moeilijkst te omschrijven. We hebben honger maar van de meeste dingen draait onze maag om. Een man zit op zijn hurken enorme vissen aan stukken te hakken. Er liggen enkele oude kranten onder, verder gewoon de straat. Als er wat snippers wegvallen raapt hij die op en gooit het er gewoon bij. Nee, hier maar niet eten. Na een korte rust (de nacht hebben we eigenlijk overgeslagen) gaan we later nog fietsend door de stad. Het is een toer die we geboekt hebben.