Van spelletje tot Olympische gedachte

Spelenmiddag dekt de lading voor Net van Herk

ED februari 2012

 

Reusel – Een Rabo sporthuis waar een twintigtal spellen uitgezet zijn, deelnemers die  met volle overtuiging de competitie met elkaar aangaan.

Een aantal vrijwilligers uit Reusel organiseert op 31 maart een spellenmiddag voor mensen met een beperking. Ze hebben geen beroepsmatige betrokkenheid, er is geen officiële vereniging. Wat er wel is,  is veel bezieling en betrokkenheid. “We doen het allemaal omdat we iets voor een ander willen doen,” zegt Reuselse Net van Herk.

Voor haar begon het enkele jaren terug toen ze met vrienden op stap ging. “In mijn vriendenkring reden er veel met oldtimers. We hadden ruimte over en nodigden enkele dorpsgenoten uit die zelf niet op stap konden gaan. Van het een kwam het ander, nu hebben we een vast activiteitenclubje van acht personen waar we maandelijks iets voor organiseren. Eén maal per jaar mag het iets meer zijn: de spellenmiddag. We doen dat nu voor de tweede keer.

Ze verzamelde een groep van 25 personen om zich heen die haar ondersteunen bij de organisatie. Vrouwen zoals Marion van der Heijden en Carla van Aaken. Carla verloor zelf haar gehandicapte zoon en wil zich graag inzetten voor mensen met een beperking. “Ik heb veel respect voor mensen zoals Net van Herk, ik ben ook blij als ik mensen uit de doelgroep een fijne dag kan bezorgen. Ook voor Marion Vosters is een lach en een enthousiaste schouderklop de drijfveer. “We beginnen op 31 maart met een intocht, voor de deelnemers is het alsof ze aan de Olympiade mee doen. Het is heel laagdrempelig, er neemt ook een team uit België deel.”

De deelnemende teams zijn voor het merendeel ingedeeld, er is nog een beperkte mogelijkheid om aan te melden. Dat kan via mail naar spellenmiddagreusel@hotmail.com.

Intussen zijn de dames druk bezig om de spellen verder uit te werken en de organisatie verder rond te krijgen. De deelnemers kijken intussen uit naar hun sportieve middag.

Net van Herk: “We sluiten de middag af met een maaltijd voor iedereen, die dag is iedereen ook winnaar. Hoezo Olympische gedachte?