Coaching in de natuur

Nienke Erisman en Frans Kapteijns zoeken natuurtalent

 mei 2017

 

Hooge Mierde – Veel mensen ervaren  stress op het werk al dan niet in combinatie met een druk (gezins)leven. Door al het gepieker in je hoofd kom je niet toe aan wat er écht in jou leeft. Het is voor Nienke Erisman uit Hooge Mierde en Frans Kapteijns uit Oisterwijk reden om de handen ineen te slaan om samen Natuurlijk Coachen aan te gaan bieden. ,,Iedereen is geboren met een uniek talent en dat wil geleefd worden,” zegt Nienke Erisman passievol. Ze woont in het buitengebied van Hooge Mierde, daar waar je zo de natuur van het Zwartven inloopt.

,,Ik werkte jarenlang als teamleider bij een adviesbureau en ontdekte hoe ik veel kon betekenen voor de medewerkers. Daarom heb ik recentelijk de stap gezet als zelfstandig natuurcoach.”

Via een wederzijdse passie met Frans die, hoe kan het anders, met de natuur te maken heeft, ontmoette ze een jaar terug boswachter Frans Kapteijns. Ook hij was toe aan een verrijkende stap in zijn leven en ze vonden elkaar: Nienke als natuurcoach en Frans als natuurgids. ,,We voorzien hier een mooie combi,” kijkt Kapteijns enthousiast vooruit. Waar hij eerder beroepsmatig elke dag met zijn werk in de natuur bezig was , vervult hij die rol nu alleen nog op vrijwillige basis. ,,Hierdoor is ruimte ontstaan om mijn kennis en ervaring op een andere manier voor de medemens in te zetten,” zegt hij.

,,Prestatiedruk leidt op veel plaatsen tot stress en een gevoel van leegte en rusteloosheid,” zegt Erisman. ,,Van hieruit is nu onze eerste workshop geboren: Iedereen is een Natuur-Talent. We gebruiken de natuur als spiegel en als bron van inspiratie en wijsheid”.  H

Op 24 mei en 1 juni zijn de eerste workshops om kennis te maken met coachen in de natuur. Daarna zijn er diverse vervolgmogelijkheden zoals individuele coaching of het volgen van een leerroute in teamverband. Andere aspecten van natuurcoaching komen hierin ook aan bod, van ‘Aarden en gronden’ tot ‘Het paard als spiegel’.

Bij de eerste workshop lopen de deelnemers via het koeienpad aan de Luther in Hooge Mierde, naar het nabijgelegen Zwartven. Onderweg vormen opdrachten en oefeningen de leidraad, waarbij de deelnemers de stilte en de geluiden uit de natuur ervaren.

De tocht wordt afgesloten bij de grote eik, waar ieder zijn Talent in één woord ‘vangt’.

Informatie en aanmelding via www.heelnatuurlijk.coach.