Nieuwe ontwikkelingen in zaak Miet van Bommel

 

December 2016

 

Nadat het tv programma Opsporing Verzocht op 13 december aandacht aan de zaak Miet van Bommel besteedde, werd duidelijk dat het daderprofiel anders is dan eerder veronderstelt. De politie gaat op dit moment uit van een jongeman uit Bladel zelf die destijds tussen de 18 en 25 jaar was. Als hij nu nog in leven is, is hij in 2016 tussen de 42 en 49 jaar. Het zou om een wat onzekere jongeman kunnen gaan. Het primaire motief: niet roof, maar misbruik.

De dader zou Miet in die tijd niet of slechts zeer oppervlakkig gekend hebben. Het slachtoffer sliep in die tijd in haar bed, in een kamer direct grenzend aan het trottoir op de Sniederslaan. Zie sliep daarbij  altijd met de gordijnen open. Een (toevallig?) passerende jongeman is mogelijk door een blik naar binnen op bepaalde gedachten gekomen.

In Opsporing Verzocht roept de politie jongemannen op die tot genoemde leeftijdscategorie horen en destijds in Bladel woonden, om zich voor DNA onderzoek te melden.

Een opmerkelijk feit is dat er in de avond voorafgaand aan de moord een feestje was in bar Europaclub (nu Ambiani geheten) aan de Europalaan. De politie heeft in haar onderzoek destijds een aantal bezoekers van dat feestje gehoord, maar er verder geen conclusies aan verbonden, zo schijnt. De vraag is nu: had dat niet gemoeten? Het feestje, waar jongeren uit de genoemde leeftijdscategorie aanwezig waren, loopt rond 24 u leeg en even later wordt de moord gepleegd met bovenstaand motief. De vraag komt nu boven: wie waren er allemaal op dit feestje en: wat zou er gebeuren als de aanwezigen allen hun DNA af zouden staan?

Daarom de navolgende oproep:

Meldt aub bij de politie als u bij dit feestje in de Europaclub was op dinsdag 11 februari 1992. Help om een zo compleet mogelijke lijst aan te leggen van de bezoekers daar.

Tips aan de politie zijn door te geven op tel nr 0800-6070  of via 079-3458999. Tips kunnen anoniem behandeld worden.