Mbt datum bijeenkomst: deze vond dinsdagavond 6 april plaats in De Ster te Lage Mierde.

 
 
Noordelijk deel LOG Hulsel-Bladel op losse schroeven
 
ED 8 april 2010
Lage Mierde – Het noordelijke deel van het LOG Hulsel-Bladel mag ook van de ZLTO geschrapt worden. ZLTO woordvoerder Cor van Limpt veraste hiermee het publiek op een bijeenkomst bijeengeroepen door de Dorpsraad Lage Mierde.
Van Limpt: het noordelijke deel van dit LOG is voor het merendeel secundair gebied, als we alles bijeen bezien moeten we reëel zijn en is er te weinig draagvlak voor. Daar mag wel tegenover staan dat er wel kansen blijven voor de veehouderij elders.”
De Dorpsraad Lage Mierde greep de LOG problematiek aan als eerste themabijeenkomst voor de nieuwe raad. Voorzitter Bart Kapteijns liet zien dat zijn club de moeilijke discussies niet uit de weg gaat. In een panel zette hij alle partijen achter de tafel, van Sonja Bosboom (Megastallen Nee), de GGD met Renske Nijdam tot de ZLTO en gemeente Reusel-De Mierden. Ook de provincie was vertegenwoordigt met gebiedsmanager Martin van Bavel.
De opstelling van de gemeente Reusel-De Mierden om de oude regeling toe te passen bij het gemeentelijk voorbereidingsbesluit oogstte veel onbegrip. Hierdoor ging de afgekondigde bouwstop niet op 24 februari in maar pas nadat deze was gepubliceerd op 8 maart. In de tussentijd vielen er diverse vergunning aanvragen op de mat. Als de gemeente de nieuwe regeling had gehanteerd was de bouwstop onmiddellijk ingegaan. “Dit kunnen we nu niet meer terug draaien,” aldus een gemeente woordvoerder.
De geste van het ZLTO om een deel van het LOG in te leveren leverde de aanbeveling van Sonja Bosboom (Megastallen Nee) op om meer te gaan betalen voor een stukje vlees. “Dan is het reëel om de boeren vragen te minderen).