Oud Lage Mierdse start eigen Magazine

 
 
ED 2009
Lage Mierde – Haar geboortedorp heeft altijd nog een speciaal plekje in het hart van Noraly King-Ausems maar sinds ze via wat omwegen naar Den Haag vertrok leerde ze de grotemensen wereld pas echt kennen. Binnenkort start de 30-jarige oud Lage Mierdse een eigen glossy tijdschrift: Drift Magazine, dat ze geheel in eigen beheer uit gaat geven. Voor het uitgeven richtte ze zelfs haar eigen uitgeversmaatschappij op: Drift Publishing bv. “Ik ben niet naar een grote uitgever gegaan omdat ik het dan al zie gebeuren dat de eerste 40 bladzijden alleen maar reclame zijn. Natuurlijk vind je ook in dit blad reclame maar ik doseer het, het gaat mij meer om de artikelen.”
Over het waarom van dit Magazine legt ze uit: “Vrouwen tussen de 25 en 45 kunnen zich de hele dag vergapen op het wel en wee van de Nederlandse sterren, welk tijdschrift staat er niet vol van. Er wordt een beeld gecreëerd waarbij je als vrouw moeiteloos drukke baan, kinderen, relatie en wat nog meer combineert. Daarbij moet je vooral niet zeuren. Ik, en samen met mij vele anderen, herkenden ons niet in dat beeld van deze ‘gecreëerde vrouw’. Ik wil nu zelf iets neerzetten waar deze doelgroep zich wel in kan herkennen. Een tijdschrift waarin voorbeelden beschreven staan hoe mensen zich door het leven worstelen maar ook hoe ze om hulp vragen en geholpen worden. Zo kunnen we praktische handvatten bieden aan de mensen die verder willen.”
Noraly vertrok in haar tienertijd als au-pair naar Amerika waar ze haar ogen goed de kost gaf. Weer terug in eigen land volgde een studie die ze vlot afrondde maar ze had toen al het gevoel dat er meer moest zijn. Ze begon aan een volgende studie, ditmaal architectuur en kwam daardoor als managing director op een architectenbureau terecht. Hier kon ze haar creativiteit kwijt, tot de crisis toesloeg en de bodem onder haar voeten wegzakte. Ze besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en nu haar dromen echt te gaan volgen. Ze keek goed om zich heen en ging beschrijven wat ze daar zag, met de nieuwe Glossy Drift als resultaat. Ze heeft nu met de titel voor haar blad ook haar eigen gevoel weergegeven dat naar boven kwam toen ze aan haar klus begon. “Ja, er komt heel wat bij kijken, denk alleen al aan het financiële deel van deze onderneming. Dat weegt me zwaar op mijn schouders, maar ja, als je niets doet komt er ook niets binnen.”
Om de eerste druk financieel voor elkaar te krijgen heeft ze de hulp van enkele mensen uit haar eigen kring. “De kosten lopen voor de baten uit, ik moet er rekening mee houden dat ik pas na enige tijd de opbrengst heb, daarna hoop ik mezelf te kunnen bedruipen. Ik denk er nu ook al aan om het blad later maandelijks uit te laten komen.”
Op 3 juli ligt het eerste exemplaar bij alle boek- en tijdschriftenzaken in de schappen, in een oplage van 30.000 exemplaren. Maar voor het zover is, is er al veel gebeurd. Het team professionele en freelance schrijvers werkte artikelen uit en ze hield online enquêtes. De resultaten daarvan gaven haar informatie over een mogelijke vraag naar haar blad en sterkten haar in haar voornemen.
DRIFT magazine wordt een 2 maandelijks blad van om en nabij de 100 bladzijden en het komt voor 4,95 in heel Nederland te koop, van de AH tot aan de Bruna.