Oldtimers in Open Kempenrit

 

Eersel - Automobielclub Kempisch Klassiek (AKK) uit Eersel organiseert op zondag 31 mei de Open Kempenrit. De rit staat open voor iedereen die met zijn oldtimer van een mooie tocht in de Kempen wil genieten.

De Oldtimerrit staat in het teken van de Stichting Tumaini Nederland, die net als AKK in Eersel haar basis heeft. Tumaini Nederland is een onderdeel van Tumaini Childrens Foundation in de stad Tuchifo in Tanzania. Via een aparte bijdrage wordt de opbrengst van de rit voor honderd procent bestemd voor het weeshuis dat in het  Noord- Oosten van  Tanzania te vinden is. In dit weeshuis wonen zo’n vijftig weeskinderen, die volledige verzorging en onderwijs krijgen. Ze verblijven er tot het moment dat ze op eigen benen kunnen staan. Door de hulp van deze kinderen ontstaat een inktvlekwerking omdat ze ook opgeleid worden om later zelf lokaal jongeren te helpen.

Het inschrijfgeld van de rit bedraagt twintig euro per persoon, wat bij de start voldaan kan worden. Naast een uitgebreid routeboek is de verzorging geheel bij de startprijs inbegrepen, van de koffie bij de start, een lunch onderweg en een afsluitende borrel op de Markt in Eersel.

Voor de weeskinderen kan een aparte bijdrage vanaf tien euro per persoon gedoneerd worden bij de start.

Het vertrek van de Open Kempenrit op 31 mei is tussen 09.00 en 09.30 uur bij de Pannenkoekenbakker op de Markt te Eersel. De finish is later die dag op dezelfde locatie. De eerste auto’s worden rond 16.00 uur verwacht.

Inschrijven kan vanaf heden via E-mail bij  bvhooff@freeler.nl of bij r.klemann@upcmail.nl  

Aanmelden kan tot 15 mei.