Oma Hanneke voert actie voor rolstoelbus kleinzoon.

 (foto volgt later)

Oktober 2017

Reusel – Hij is tien jaar oud en zit in groep zeven van de Franciscusschool in Bladel. Daarnaast is hij misschien wel de allergrootste fan van PSV en ook de voetbaliconen Frank en Ronald de Boer ontmoette hij al persoonlijk. Maar niet alles in het leven van Levi Claassen gaat hem voor de wind. Bij het leren in de klas staat hij vooraan, maar bij het naar binnen gaan, bij de gym en zelfs bij het veters strikken: daar komt hij tekort. Door de spierziekte Collageen type VI Myopathie is hij gekluisterd aan een rolstoel. Hierdoor heeft hij steeds speciaal vervoer nodig, nu verzorgen zijn ouders en oma dat nog zelf. ,,Een jongen van tien jaar kunnen we nog net optillen en in de auto zetten, maar dat gaat steeds moeilijker als hij ouder wordt,” zegt Hanneke Vrielink. ,,Levi gaat gewoon naar het regulier onderwijs, daardoor kan er geen taxivervoer voor hem ingeschakeld worden. We hopen nu geld bijeen te krijgen voor een eigen rolstoelbus, dan kunnen we hem blijven vervoeren. Zo moet hij vaak naar een revalidatiecentrum en het ziekenhuis, maar gaat hij ook graag naar de thuiswedstrijden van PSV.

Levi zelf is verrassend nuchter onder de acties van zijn oma, hij hoopt dat het lukt om het streefbedrag van dertig duizend euro bijeen te krijgen.

Hij kent zijn leven niet anders dan dat de beperkingen er zijn en ook al snapt hij intussen dat zijn lichaam in de toekomst nog meer in zal leveren, hij droomt net als elk kind van leuke dingen.

‘’Ik kan enorm genieten van het voetbal,” zegt hij. Behalve dat hij er van geniet heeft hij ook veel feiten kennis, zoals van de prestaties van zijn favoriete club PSV.

,,Tot nu toe voerden we veel kleine acties, zoals het statiegeld van flessen bijeen sprokkelen en knuffels verkopen. Maar om nu het resterende bedrag van twintig duizend euro bijeen te krijgen hopen we ook grotere sponsoren te strikken,” kijkt Hanneke vooruit. Als tegenprestatie is ze bereid om voor sponsorende bedrijven reclame te maken met een opdruk op de aan te schaffen bus.

Terwijl de acties voortgaan speelt Levi op zijn keyboard en volgt hij de activiteiten voor de stichting Spieren voor Spieren, waar hij ambassadeur van is.

Wie bij wil dragen aan de actie van oma Hanneke Vrielink kan via google zoeken naar rolstoelbus voor Levi of via een mail naar hch.vrielink@gmail.com.