Ook oldtimers in de Vrijthoftocht
Jurgen Reijrink roept alle autoliefhebbers op
 
Maart 2019
 

Jurgen Reijrink bij de Toyota Landcruiser die hij zelf opknapte

“Allemaal achter elkaar aan de start in de historische binnenstad van Maastricht en dan via een mooie route naar het Vrijthof in Hilvarenbeek.” Als Jurgen Reijrink aan auto’s denkt, dan zijn het bij voorkeur historische auto’s ofwel oldtimers. Hij roept alle oldtimerliefhebbers uit de omgeving op om zich nu aan te melden voor de Vrijthof-Vrijthoftocht met oldtimers op 20 april aanstaande. Om zo gelijktijdig met de mountainbikers, de wandelaars, de hardlopers en de kids-Challenge te finishen op het Vrijthof in Hilvarenbeek.
 “Een mooie auto heb je niet om in de garage te laten staan,” is de opvatting van Jurgen Reijrink uit Haghorst. Hij knapte ooit zelf een oude Toyota Landcruiser op en er is hem veel aan gelegen om het oude beestje van tijd tot tijd wat kilometers te gunnen. Samen met Ton de Lepper uit Esbeek, ook zo’n oldtimer liefhebber, sprak hij over de Challenge voor het KWF die Hilvarenbeek op dit moment meer en meer in zijn greep krijgt. “We vroegen ons af of wij op onze manier ook een steentje bij konden dragen,” zegt Jurgen. “Daarom doen we nu een oproep aan de echte autoliefhebbers. We willen minstens twintig oldtimers aan de start hebben en zoals het er nu naar uitziet gaat dat lukken.”
Jurgen en Ton hebben een tocht in gedachten, waarbij de deelnemers op eigen gelegenheid naar Maastricht reizen. Er wordt dan verzameld op het Vrijthof in de binnenstad van Maastricht, waarna de route uitgereikt wordt aan de deelnemers en er gestart kan worden. De deelnemers aan deze rit zullen op diverse plaatsen de mountainbiketocht van die dag passeren en gebruik maken van dezelfde pauzepunten. Op deze manier hopen de autoliefhebbers het initiatief voor het KWF nog verder te versterken.
Liefhebbers voor de oldtimerrit op 20 april, kunnen zich nu (voor 20 maart) aanmelden door een mail te sturen naar: jurgen@autoreijrink.nl