Ook wandelaars op weg naar Vrijthof
 
April 2019
 
Ook wandelend kun je van Vrijthof naar Vrijthof. Wel 105 km in twee dagen!

Wandelen is je hobby en dan wordt er een tocht voor het KWF georganiseerd waar je ook je steentje aan bij zou willen dragen. Klein detail: die tocht is eigenlijk voor mountainbikers. Toen Diessenaar Marcel Verhoeven bij de organisatie van de Vrijthof Bike-Challenge aanklopte, bleek er veel mogelijk voor hem en een groep fanatieke wandelaars. Zo gaan vrijdagochtend in alle vroegte dertien wandelaars en twee begeleiders van start voor een tocht van twee maal vijftig kilometer. Te beginnen op het Vrijthof in Maastricht met de finish op het Vrijthof van Hilvarenbeek.
“De lat ligt hoog,” kijkt Marcel vooruit. “Maar we hebben ook de nodige kilometers al gemaakt in de voorbereiding. Zo liepen we de laatste weken elk weekend al 75 kilometer.”
Wat Marcel daarbij niet vermeld is dat er tussendoor ook nog 800 loempia’s gedraaid werden: deze worden op zaterdag ten tijde van de finish op het Vrijthof verkocht in een speciale stand.
De route die de wandelaars gaan lopen is iets anders dan die van de mountainbikers. De wandelaars nemen vooral de kortste route. In Reusel kruisen ze de route van de mountainbikers, om daarna via Hulsel en D’n Bockenrijder richting Esbeek te gaan. Tussen 18.00 en 19.00 uur verwachten ze allen gezamenlijk op het Vrijthof te arriveren. “We zien nu al uit naar die intocht,” blikt Marcel vooruit. “Dan weten we dat we de 100 kilometer volbracht hebben en dan hopen we door de verkoop van de loempia’s onze bijdrage geleverd te hebben aan deze actie voor het KWF. We hebben allemaal zo onze voorbeelden in eigen kring voor wie we deze inspanning leveren. Daar doen we het voor en hiermee hopen we het onderzoek naar kanker te bevorderen.”