Mega outdoor in Reusel
‘Beetje spannend dat tokkelen’.
 
Reusel – Ze is elf jaar en aan een gordel om haar middel zit een zekering die haar aan een grote kabel koppelt. Na een diepe zucht volgt een grote stap om vervolgens negentig meter te zweven. Maaike Brugts (11) uit Hoofddorp was een van de deelnemers aan de mega-outdoordag in het outdoorpark Reusel. Deelnemers – vooral jeugd – konden met een knipkaart tien onderdelen afgaan, van de tien meter hoge tokkelbaan tot het high-rope circuit en de klimwand. “Vooral dat moment dat de grond onder je voeten verdwijnt is spannend,” zegt maaike, als ze enkele seconden later weer veilig aan de grond staat. Haar grotere broer Yme volgt haar even later.
Boven op de toren volgt instructeur Guus Gijbels nauwgezet de verrichtingen van de twee. “Alles voor veiligheid,” legt hij uit. Hij let erop dat de deelnemers een helm op hebben en dat alles goed bevestigd is. “Er kan helemaal niets gebeuren maar voor de zekerheid controleren we alles nauwgezet,” zegt hij.
Michel Mazeland liep intussen als een veldheer over het outdoorpark. Het was enkele jaren terug zijn droom om dit park te realiseren, hij vond bij de gemeente Reusel een gewillig oor omdat die naar wegen zocht om toerisme te promoten. Het outdoorpark is nu een publiekstrekker bij de Peelsche Poort. De toeschouwers genoten zondag 19 juli van de sfeer en de ambiance, vanaf een terras konden alle verrichtingen gevolgd worden. “Het deelnemen is leuk maar het kijken naar de deelnemers net zo leuk,” zegt de moeder van Stan van de Gevel uit Aalst. Stan is met zijn zeven jaar een van de jongere deelnemers op de tokkelbaan, zijn moeder houdt het maar bij kijken.
Naast de vaste onderdelen in het outdoorpark waren er ook diverse demonstraties van bijzondere vervoermiddelen tot paintballschieten.
“Het is vooral kennismaken met de materialen maar ook met de uitdaging,” legt Michel Mazeland uit. Zelf hoort hij bij de kijkers deze dag.