Pastorie blijft De Pastorie

 September 2016

 

Lage Mierde – De verbouwing van de voormalige pastorie aan het Dorpsplein in Lage Mierde, zal geen gevolgen hebben voor de naam van het gebouw. Jos Gerrekens, de nieuwe eigenaar, wil het pand dezelfde naam laten houden. “De mensen kennen het gebouw als de pastorie, die dateert uit de beginjaren 1900, onder die naam. Waarom zouden we het veranderen?”

Gerrekens wil in het beeldbepalende gebouw een groepsaccommodatie maken met dertig bedden. De accommodatie wordt geschikt gemaakt voor bezoekers die zorg nodig hebben, van ouderen, tot mensen met een beperking.

“Eerder hebben we bij boerderij Natuurlijk, aan de Meierweg in Lage Mierde, voor dezelfde doelgroep gebouwd,” legt hij uit. “Er blijkt nog steeds veel vraag te zijn naar accommodatie binnen deze doelgroep.”

De dertig bedden zullen verdeeld worden over alle verdiepingen in het pand: tien op de begane grond en evenveel op elke volgende verdieping. Om elke verdieping te kunnen bereiken, komt er een lift in het gebouw.

“Uit ondervinding weten we dat het meestal om groepen tot zo’n 15 personen gaat, vaak aangevuld met zo’n 10 begeleiders en verzorgers. Om de mensen overdag ook activiteiten te bieden, gaan we daar nog het nodige voor organiseren,” zegt Gerrekens.

Voor de voortgang kijkt Gerrekens nu naar volgende week, (2 oktober) als de benodigde aanpassing in het bestemmingsplan vastgesteld moet gaan worden. Daarna kan de bouw beginnen, waarna de accommodatie in juli van volgend jaar gereed moet zijn voor gebruik.

Het gebouw wordt bij de verbouwing meteen geschikt gemaakt om het te zijner tijd te herbestemmen tot zes zorgappartementen.