Van de Keiebijters naar de Voortseloop
Peter van der Maas geeft eigen matinee voorstelling
 
Februari 2019
 
 
Met een fikse greep in zijn eigen oeuvre, brengt Peter van der Maas op de eerste zondag van april een eigen show in Hilvarenbeek. Het optreden zal éénmalig zijn en voor een beperkt publiek: 90 personen. Hij koppelt hiermee het tonpraten aan een eenmalige actie voor het KWF.
 “In deze wereld gun je iedereen een gezond en een lang leven,” legt Peter zijn drijfveer voor deze bijzondere actie uit. “Helaas is het zo dat een gezond leven niet iedereen gegund is, zo verliezen we nog teveel van onze naasten aan kanker. Ook mijn eigen vrouw kreeg met deze ziekte te maken, godzijdank is ze er goed uitgekomen. Maar er zijn nog veel jonge mensen, die nog een mooi leven voor de boeg hebben, die nog elke dag knokken. Mensen die elke dag een marathon afleggen. Daarom wil ik nu diep gaan, in deze eenmalige actie en ga nonstop vier van mijn buuts spelen.”
Peter heeft dit jaar niet alleen zijn vizier op het tonpraten staan, maar als fervent fietsers gaat hij ook  op 20 april met de ATB van Vrijthof naar Vrijthof fietsen (Maastricht-Hilvarenbeek). Zijn matinee-voorstelling in de ton is zijn manier om voor deze tocht zijn bijdrage bij elkaar te brengen.
Voor de vier buuts heeft de Bekenaar wel een ruime keuze want in zijn tonpraterscarrière had hij al een veelvoud aan typetjes. Ooit begonnen op de Beekse ouwmeutavond met Peerke d’n Dreuge, werd hij later ook Peerke Safari, Peerke de archeoloog en zelfs de bioloog. Ook speelde hij als Peerke de Mister, de politie en de lakei. Zoals het er nu naar uitziet zit De Lakei zeker bij de vier buuts, net als Jo van het Relatiebureau en Peerke de Mister. Over de vierde denkt hij nog even na.
Keiebijters
Peter neemt ook dit jaar weer deel aan de strijd om de zilveren narrekap bij de Helmondse Keiebijters. Hiermee is voor hem ook meteen een groot doel voor dit jaar genoemd. In drie voorrondes worden daar elk jaar de vier beste tonpraters geselecteerd voor de grote finale, die dit jaar op 16 februari plaats vindt. Peter zit dit jaar in de laatste voorronde, op 9 februari en hij hoopt met zijn creatie van De lakei weer mee te mogen doen in de Grande finale. Dat lukte hem eerder ook al in 2016 en 2018. (vorig jaar als Peerke De Mister)
Het optreden van Peter vindt op zondagmiddag 7 april vanaf 15.00 uur plaats in de Voortseloop aan de Kleine Voort 4 in Hilvarenbeek. De kaarten kosten 12,50 per stuk (dat is inclusief een lekker worstenbroodje). De kaarten kunnen vanaf 4 maart 20.30 uur (noteer dit tijdstip) gereserveerd worden via de website vrijthofvrijthof.nl.
En alsof het nog niet genoeg is: Peter zinspeelt nog op een daverende verrassing op deze dag, maar wat dat is? Dat houdt hij nog even bij zich!