Diessenaren finishen in Dutch Masters MTB

maart 2017

In de categorie van extreme uitdagingen werd er afgelopen weekend in Overijssel de Dutch Masters of MTB georganiseerd. Een tocht van ruim 206 km voor echte bikkels. Onder de deelnemers Peter Timmermans en Jack Harbers uit Diessen en hun teamgenoot Janko Cornelissen uit Spoordonk.

foto: Jack Harbers

Voor De Diessense brandweerman Peter Timmermans (57) kan de uitdaging niet groot genoeg zijn. In 2016 was hij een van de deelnemers aan de Dutch Country Cross, een tocht van 465 ATB-kilometers in de lengteas van heel Nederland. Op het moment dat de Dutch Masters MTB voor het eerst gepubliceerd werden, hoefde hij niet lang na te denken. Een uitslag in deze ultra lange en zware tocht mocht op zijn palmares niet ontbreken. Samen met zijn maten Jack Harbers en Janko Cornelissen toog hij naar het Overijsselse Haarle.

De dagen voorafgaand aan de wedstrijd waren weinig hoopvol: de regen viel met bakken uit de lucht. De duur-specialisten wisten dat dit een zware klus ging worden. Niet alleen de afstand is groot, maar door een modderig parcours nog extra zwaar. Om het helemaal compleet te maken moesten ook nog 1400 hoogtemeters beklommen worden.

foto: Janko Cornelisse

In de eerste omloop van 100 km probeerden de drie Baarsbikers hun krachten zoveel mogelijk te sparen. In het tweede deel van de wedstrijd was er nog ruimte genoeg om te vlammen.

Na 8 uur en 3 minuten finishte Bram Rood als eerste, voor Wouter Hendrikse en Ramses Bekkenk.

Janco Cornelisse finishte na 10 u en 20 minuten als 97-ste (in een veld van iets meer dan 400 finishende deelnemers).

Jack Harbers werd 102 in 10u 24 min, Peter Timmermans 186 in 11u en17 min.

foto: Peter Timmermans