Kanjer van de week

Peter van Doormaal zilveren Hart van Brabander

Hilverbode oktober 2014

 

 

foto: Peter v Doormaal (rechts) coacht zijn teamleden bij een wisselpunt in de estafette Hart-van-Brabantloop

Afgelopen week vond weer de jaarlijkse hart-van-Brabantloop plaats, met het Beekse team op een keurige derde plaats. Uiteraard zijn de atleten als eerste verantwoordelijk voor deze prestatie, maar de bronzen plak was er ook niet geweest als er niet iemand het team bijeen gepuzzeld had: Peter van Doormaal.

De Bekenaar, ooit zelf een verdienstelijk regionaal atleet, begon 26 jaar terug als organisator van de Beekse teams. In de beginjaren liep hij ook zelf nog mee, maar gaandeweg bleek die dubbelrol moeilijk te zijn. Hij stortte zich meer en meer op het organiseren van de Beekse teams en in zijn gloriejaren wist hij er soms vier tegelijk aan de start te krijgen. (15 lopers er team).

Nu de deelname in de volle breedte wat terug loopt, heeft hij daar in Hilvarenbeek ook mee te maken maar elk jaar als de zomer ten einde loopt, loopt de temperatuur bij Peter van Doormaal op. Als hij aan het werk is bij zijn baas Ad van Geloven, als hij thuis bij zijn vrouw aan de soep zit: altijd draaien de raderen. Welke loper kan ik op welk traject inzetten en wie vraag ik als er een loper uitvalt?

Door zijn jarenlange ervaring heeft hij een uitgebreid netwerk van atleten die hij kan benaderen. Het komt ook niet zelden voor dat lokale toppers hem zelf benaderen.

Naast de 15 lopers en doorgaans nog enkele reserves, zorgt hij ook voor de nodige ondersteuners. Op de dagen voor de start is het hoogspanning in huize van Doormaal. Is elke loper fit en haakt er niemand af? Als op de dag zelf het startschot heeft geklonken valt er al iets van hem af maar de hoogspanning blijft tot aan de finish. Dan pas kanhij los en kan hij weer verlangend uitzien naar volgend jaar.

Vanaf het moment dat hij als regelaar begon mistte hij slechts één editie. Hierdoor viert hij dit jaar zijn 25-ste deelname als regelaar.

Peter van Doormaal. Kanjer onder de kanjers.

 

 

Wie viel er deze week op, wie presteerde iets opvallends of was betrokken bij de prestatie van een ander of van een team?

Verdien de titel Kanjer van de Week en treed toe tot de eregalerij der kanjers.

Tips voor deze titel uit het verspreidingsgebied van de Hilverbode: hilverbode@outlook.com

loper Joes Vermeer met een begeleider onderweg in de Hart van brabantloop 2014