Peerke de Mister krijgt publiek in Hooge Mierde stil
 
November 2018
 
 
De Hooge Mierdse Haoiboerkes trokken alles uit de kast om een tonpratersavond van hoog nivo neer te zetten. Ze vlogen daarvoor maar liefst twee finalisten van de laatste Zilveren Narrenkap in, waaronder ook de winnaar Rob Bouwman. Maar het was vooral Peter van de Maas die als Peerke de Mister als laatste in de ton het publiek stil kreeg.
 “Henk wat weet jij van de dode zee?” vraagt de meester in de klas. “Ik wist niet dat hij ziek was,” is het antwoord. De grappen van Peerke de Mister volgden elkaar in snel tempo op, maar meer nog dan de grappen was het de interactie met het publiek die hem zijn credits gaven. Hij nam aan het begin van zijn optreden een risico door het gesprek aan te gaan met een van de mannen in de zaal, maar door geconcentreerd en oplettend te blijven, wist hij die zaal voor zich te winnen. De rest was een inkopper voor deze ervaren Bekenaar. “Ik heb een nieuwe huisarts, een vrouwelijke. En ze is mooi, niet normaal. Als ik thuis zo’n muis had sloeg ik de kat kapot.”
Peerke geniet ook van woordspelingen die een relatie met de alledaagse werkelijkheid hebben, zo vertrouwde hij zijn publiek toe. Zo zou Daphne Schippers best wel goed kunnen zijn als krantenbezorger, want op papier is ze vaak de snelste. Of zou Ton Dumoulin een goede schilder kunnen zijn, want in het roze komt hij het beste uit de verf.
“Henkie moest een tekening van de natuur maken, maar er stond alleen een paard op papier. Waar is de rest? vroeg ik  hem. Ja, gras, zegt hij. Waar is het dan? Dat heeft het paard opgegeten,” zegt hij.