Ponymarkt blijft  bij Reusel kermis horen

 ED sept 2012

Reusel- de paarden- en ponymarkt die zaterdag 8 september  in Reusel  plaats vindt heeft een grote verbondenheid met de Reuselse kermis.  Dat de markt zich buiten het zicht van het kermisterrein afspeelt doet daar niets aan af, vindt Piet Sanders van de Paardenvriendjes.

De paarden- en ponymarkt bouwde  een kleurrijke geschiedenis op aan de Lensheuvel en de Groeneweg, waar nog wel zicht op het kermisterrein was. Toen zo’n twaalf jaar terug manege De Meulenhaoi  aan de Hulselsedijk kwam, was dat een uitgelezen nieuwe locatie om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Zaterdag zullen in alle vroegte de eerste paarden en pony’s worden aangevoerd. De Paardenvriendjes verwachten er een kleine tweehonderd.  Drempels zijn er niet voor de handelaren en het publiek. De verkopers hoeven zich tevoren niet aan te melden en de entree is gratis.

Sanders daarover: “Een eigenaar van paard of pony kan zich melden met zijn dier en krijgt een plekje op het marktterrein.  Het publiek kan de dieren vergelijken en soms ok uitproberen voor een kort ritje. Natuurlijk zit er veel verschil in het aanbod. De een zoekt een groter, de ander een kleiner dier. Er zijn paarden onder de man of aangespannen en ga zo maar door.”

De paarden komen zowel uit Nederland als België, de markt wordt om 07.00 uur al geopend.

Op het marktterrein  is ook aanbod aan paardentuig en andere aanverwante zaken die voor een deel door de Paardenvriendjes zelf aangeboden worden.

“We mikken op een gezellige dag waarbij de nodige dieren van eigenaar wisselen,” zegt Piet Sanders. “De Paardenvriendjes is een actieve club en met dit evenement willen we iedereen dat zoveel mogelijk laten ervaren