Pro Ecclesia voor Ad Panken

 

foto: ontmoeting na 50 jaar met de oud leerlingen uit Kamp Lage Mierde

Lage Mierde  – zaterdag 9 november 2013 kreeg mevrouw Ad Panken (77) de Pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice uit handen van pastoor Wim Wouters. Het is een eerbetoon voor al haar verdiensten in kerk en parochie in Lage Mierde.

Panken begon haar parochiewerk zo’n dertig jaar terug als vrijwilliger in de Stephanus parochie, waarbij ze verschillende taken deed, zoals het leiden van de bijbelgroep. In 1991 ging ze gebedsdiensten mee leiden om het pastoorloze tijdperk te overbruggen. Toen er een nieuwe pastoor kwam, ging ze er op verzoek van het kerkbestuur mee door. Deze diensten worden nog steeds door haar verzorgd.

Ad Panken was van haar 27-ste tot aan haar pensionering  directrice van de huishoudschool  St Angela in Tilburg. Daar zette ze zich onder andere in voor de Molukse kinderen die vanuit woonoord Lage Mierde daar naar school gingen. Dit jaar ontmoette ze bij een herdenking nog een aantal oud leerlingen uit die periode.

Panken is ook al jarenlang clienten-vertrouwenspersoon voor de bewoners van drie zorgcentra, Mariahof, Lindehof, en Kempenland