Bolle Akker komt eraan

De projectleiders.

 

Vaesheimerbode deel 3 juni 2010

 

Aan de Flinkert wordt al enige tijd gewerkt aan woonzorgboerderij D’n Bolle Akker. De bouw vordert gestaag en als alles volgens planning verloopt zullen in de loop van dit jaar de deuren geopend worden. In een serie artikelen in dit blad willen we de inwoners van Vessem informeren over de voortgang. Wat gebeurt er achter de bouwhekken en achter de schermen? Wie zijn de toekomstige bewoners en op welke wijze kunnen Vessemnaren iets betekenen in of voor dit project?

 

Een zorgproject dat schotten in de zorg weghaalt en mensen met elkaar verbindt. De organisaties Lunetzorg en Sint Joris zorg en dienstverlening legden de lat hoog bij het realiseren van dit unieke zorgproject. Aanvankleijk maakte ook RSZK deel uit van de ontwikkeling, later deed deze organisatie een stapje terug. De zorgdirecteuren Arnold Voster (Sint Joris) en Frans Verdonck en Gerry van Venrooy (Lunetzorg) keken in hun eigen organisatie rond op welke wijze maar vooral ook: door wie de gedachte van de woonzorgboerderij uitedragen kon worden. Ze kwamen uiteindelijk uit bij twee ervaren hoofden/managers die in andere projecten hun sporen verdiend hebben.

 

Foto Harrie Wenting en Anita van Asperdt.

 

Anita van Asperdt woont in Hoogeloon en ze heeft al twintig jaar ervaring in de ouderenzorg, waarvan tien jaar bij Sint Joris. Als manager van de PG-afdeling in Oirschot kent ze de zorg dan ook goed van binnenuit.

 

Harrie Wenting woont in Hulsel, hij heeft zijn roots bij Lunetzorg. Hij zette eerder zorgprojecten mee op in Bladel, Reusel en Eindhoven, het boerenleven kreeg hij als boerenzoon van huis uit mee.

 

In de voorbereiding, en later in de dagelijkse praktijk verdelen Harrie en Anita evenredig hun taken. Anita wordt het aanspreekpunt voor de drie woningen waar psycho-geriatrische ouderen komen wonen. Harrie is het aanspreekpunt voor de twee woningen waar de mensen met een verstandelijke beperking komen wonen en de boerderij. De contacten naar buiten toe worden door beiden in goed overleg behartigd.

Harrie: ‘dat is wat D’n Bolle Akker ook uniek maakt. Het is niet alleen een samenwerking tussen twee organisaties, we brengen vooral mensen bij elkaar.’

Anita: natuurlijk staat het leveren van goede zorg centraal, de mensen die er komen wonen een fijn thuis bieden, de omgeving waar dit zich afspeelt is natuurlijk wel ideaal.

Hebt u vragen over d’n Bolle Akker?

Harrie Wenting: h.wenting@lunetzorg.nl

Anita van Asperdt: Anita.van.asperdt@sintjoriszorg.nl