Ralph de Kort als Gerrit van Gummigalgen weergaloos.

Hilverbode nov 2010

Lage Mierde - Ralph de Kort heeft zijn roots bij de Peperbussen, hij bezet  er al jaren een stoel in de Raad van Elf. Bij het tonpraten is dat stoeltje altijd even leeg, dan kruipt hij in de huid van Gerrit van Gummigalgen. Dit keer verhaalde hij over zijn ervaringen op de golfclub en daar kan het er bont aan toegaan. Zijn grappen waren hilarisch, soms tot op het randje en met zijn toegenomen podiumervaring wist hij het publiek perfect te boeien.

  ‘Ik sloeg de bal tegen een sproeiputje, daarna ketste het tegen een boom en via de boom kwam het terug tegen mijn hoofd. Ik ging plat en het volgende moment zag ik Petrus. Ben je wel goed?vroeg Petrus. Ja, ik had maar één slag nodig om hier te komen.

De Kort toonde zich een meester in het bespelen van de zaal en kon het niet nalaten om zijn eigen vrouw bij zijn buut te betrekken. ‘Komt ik na een partijtje golf in de kantine van de club en vraag ik  de barman iets kouds met veel alcohol erin. 'Dan moet je op het terras zijn want daar zit je vrouw,' antwoorde hij.

'Ik had onlangs de EHBO nodig want ik had zo'n stalen golfclub helemaal om mijn nek. Hoe dat kwam? Nou: sla ik de bal op de golfbaan, wordt deze gegerepen door een windvlaag en komt in een wei met koeien terecht. Als mijn vrouw slaat precies hetzelfde, ook haar bal zeilt de koeienwei in. Wij aan het zoeken en zoeken en wat denk je: geen bal te vinden.

tot er ineens een Betsie langs komt en ik bij mezelf denk: het zal toch niet? Ik til haar staart op en roep tegen mijn vrouw: deze ziet ernet zo uit als die van jou...