racties over de pastoor enMaria

Het verhaal over de pastoor die het Mierdse Mariabeeld gijzelt leverde de nodige reacties op. hieronder een greep uit de reacties, van Eindhovens en Brabants dagblad tot powned

Reacties uit Brabantsdagblad

 

ante Ans Deze man hoort achter slot en grendel: hij mag kiezen tussen een inrichting en het gevang.

  1. Ome Joop Tante, in een inrichting werkt en zit hij nu al.

·  Arie Heet dit geen afpersing ?

·  J.A.van den T. Dit is nu een ras echte dorps idioot.

·  Willem Verspeek  Misschien dat Rob Mutsaerts, als hij over de ergste frustratie heen is, met Norbert v.d. Sluis, Steven Barberien, Harm Schilders, Karel v. Roosmalen voor zichzelf kunnen beginnen, ergens in Limburg of zo, waar ze in hun lange knoopjesjurken op damesfietsen kunnen rondrijden, port en dikke sigaren rokend pastoorke spelen voor ieder één gelovige bejaarde. Als er dan onenigheid is kunnen ze elkaar dekken. Maar wel ondergronds aub. Vast nog wel een mergelgrotje over.

·  Antoinette Het probleem is: pastoors leren sinds 40 jaar niet meer dat Christus staat voor Barmhartigheid.

  1. Nel Klopt helemaal! Ze zijn met 2 voeten in de oertijd blijven hangen!

·  Lientje Van welke planeet komt deze persoon. Misschien was hem nog niet bekend dat ook pastoors in de hel kunnen komen? Die hel lijkt hij al op aarde gecreëerd te hebben voor vele parochianen.

  1. Ruud Hoi lientje, deze pastoor komt uit Reusel. Misschien is hij van het padje geraakt vanwege de varkens stankoverlast in dat gebied. Godsdienst en politiek zijn daar al jaren de weg kwijt. Ja en dan gaat men rare dingen doen.

·  Hank Rees Die pastoor is volledig van het padje. Bovendien heeft hij zijn actie niet goed gepland. Wie van de plm. 5 gelovigen hebben dat geld en hebben het er voor over?

·  Lientje Dit bevestigd maar weer eens waarom zoveel mensen nog wel gelovig zijn maar niet meer geloven en vertrouwen in het instituut 'kerk'. Mijn vader zou zeggen:"bij de broeders van Oudenbosch heb ik geleerd om dat te doen wat God verboden heeft. "Wat hem thuis verboden werd, werd daar toegepast.

·  peter Pastoors kennen het pastorale werk niet meer en zijn bezig als curatoren met een faillissement. Er uit halen wat er in zit. Dat heeft weinig meer met het geloof te maken. Dat komt in Brabant ook steeds vaker voor.

·  Rechercheur Doe aangifte!

·  Reuselnaar Karel van Roosmalen is in paniek geraakt. Met de nieuwe bisschop moet hij zes toontjes lager gaan zingen.

·  Desi Bel Aangifte van diefstal cq verduistering (in dienstbetrekking?) is mogelijk. Ik zeg: Doen!

·  Flip de Ronde Die pastoor weet beter. Geschoold met voorbeelden vanuit het verleden. Op straffe van ... ipv in overleg en met liefde (zoals het toch in de bijbel staat) uw medemens bejegenen. En maar vreemd vinden dat de RK-kerk leegloopt. Inderdaad een cliché maar waar: waar geloven begint, eindigt het zelf nadenken. Eens kijken of bisschop de Korte zijn reputatie van beminnelijkheid waar kan maken in dit geval.

·  Baws Hier zie je weer dat de mentaal zwakke sekteleiders overal mee wegkomen, dit is gewoon puur diefstal maar het laffe mythisch denkend volk doet niet eens aangiften, die denken natuurlijk dat de magische entiteit dit wel oplost.

·  Sammy Pastoor van Roosmalen was ook in Waalwijk pastoor geweest, maar had ook moeilijkheden met de parochianen, die man is niet goed snik, maar hij werd door de bisschop uit den Bosch beschermd. Hij heeft wel een goede daad gedaan, door de St. Jan kerk in Waalwijk van nieuwe banken voorzien. Verder zien de mensen hem liever gaan dan komen!

·  Basje religieuzen sporen al niet maar deze mafk@tel slaat alles. Stuur maar een knokploeg naar reusel

 https://www.youtube.com/watch?v=89w3vMIySss

reacties van Powned:

Heeft iets EU seculiers zow van betaal en stuur je voor 5K Syriërs krijg voor 5K Syriërs terug. lol

william7055 Vijf mille! Of anders bevlek ik dit stuk hout!

S.MeisForPresident | Niets mis mee. De gemeente probeert de kerk te f*cken en de pastoor betaalt met gelijke munt terug.

cybernijntje |!Laten we Powned erop afsturen voor een mooi stukje teevee.

ouwespamhoer |!Welja, we hebben nog niet genoeg religekkies. Kom er maar bij hoor, meneer de pastoor. Laat me raden, stemmetje in de kop van een 'god' die opdracht gaf?

Kameraansteker |!God straft meteen, en anders binnen 24 uur...

F. von Zeikhoven |!Pas op met wat je schrijft hier. Maria.1 is al gegijzeld!!

Harrie7949 | Gaat zo'n pastoor eens met zijn tijd mee ("cryptlocker") is het weer niet goed...

Miserere | Niets mis mee. De gemeente probeert de kerk te f*cken en de pastoor betaalt met gelijke munt terug.

cybernijntje |Als je het stukje leest dan heeft hij inderdaad wel een punt. Liefst zou hij de Spaanse Inquisitie erop af sturen, maar ja, die mannen zijn ook al op leeftijd... (*any moment now...*)

Miserere | Dan lees je dit en dan denk je ja, die gast verdient wel een vuist op z'n smoelwerk.Meer ook niet, er hoeft niet op los geramd te worden, gewoon een corrigerende tik omdat het bij dit soort mensen de moeite niet waard is om ze uit te leggen waar ze fout zitten aangezien ze dit vaak al zelf weten.

niemand specifiek | Als deze pastoor gaat hemelen mag God wel een bewakingsbedrijf inschakelen.
'Waar is het kistje met gouden kruisnagels gebleven??'
'...Wel verdomMij, de exclusieve collectie lendendoeken van Mijn zoon, zijn zilveren timmermansgereedschappenset, de Heilige Graal en de door Mij gesigneerde ontwerpschetsen van de Ark zijn ook al pleite!'

dedeurs | Als deze pastoor gaat hemelen mag God wel een bewakingsbedrijf inschakelen.
Hoezo dat dan? God is toch zijn opdrachtgever!

@Harrie7949 | En dat is niet de eerste keer dat Karel dit doet.....Toen kleine Kareltje als jochie van 8 een fietsje wilde voor kerst werd hij teleurgesteld... geen fietsje op eerste kerstdag. Waarschijnlijk heb je er niet hard genoeg voor gebeden zeiden Pa en Ma nog..
Het jaar erop pakte kleine Kareltje de zaken voortvarender aan. Het beeldje van Maria werd met touw omwikkeld, in een schoenendoos gestopt die in een dikke laag Duct tape werd gewikkeld, om daarna in de kelder verstopt te worden.
Kleine Karel ging op zijn knietjes zitten, keek omhoog en zei; oke Jezus, als je ooit je moeder nog terug wilt zien......
En zo is't begonnen.

miff | Heeft de pastoor Maria al seksueel misbruikt?...

jan de patatboer En zo is't begonnen.

miff Als hij haar maar niet gaat onthoofden

ccr316 | hier een foto van het bewuste Maria beeld.
s-media-cache-ak0.pinimg.com...

miko |!Hij heeft de gemeente al een afgesneden vinger toegestuurd om te tonen dat hij het ernst meent.Politie zoekt met dna of de vinger inderdaad van maria is.

jan huppeldepup | Maria....niet lady Gaga...

 

Reacties uit ED:

psychiaterDurven jullie wel tegen mijn cliënt !

·  CarelHoop dat de nieuwe bisschop "kort"te metten hiermee maakt. Reusel verdient een herder als pastoor geen judas.

·  PietjeEn dat staat zondag weer het geloof te verkondigen in de kerk "U mag niet stelen en ben lief voor Uw medemens " En de arme schaapjes nemen het allemaal voor lief.Denk toch na!

·  boerkeik pak de popcorn er alvast bij!

·  RelativistEen doortastende pastoor. Lef kan hem niet worden ontzegd. Hij staat in zijn recht, maar mensen begrijpen dat vaak niet. Tendentieuze artikelen als deze helpen daarbij ook niet.

  1. ToeschouwerUit het volledige krantenartikel, dat ik ook gelezen heb, kan ik jouw visie op de gebeurtenissen niet herleiden, tenzij je autoritair, eigengereid en hautain met lef verwisseld...

·  reneIn zn recht? Kapel is al 30 jr niet zijn eigendom, diefstal dus. Wat valt daar niet aan te begrijpen ? U bent de typische Katholic, ben ik bang. Ik ga vlug uitschrijven...

·  AnneSinds wanneer sta je met dit gedrag en deze manier van omgaan met andermans eigendommen in je recht, gek he dat mensen dit niet begrijpen, en doortastend, vergeet het

·  josefienJa das nou een poets weder poets. wie en wat is er nu onschendbaar.