Recreanten marathons 2015/2016

 Ook in het seizoen 2015/2016 stond er weer een drieluik aan recreanten marathons op de schaatskalender. Verdeeld over Breda, Tilburg en Eindhoven (ook in die volgorde) telkens 40 wedstrijdronden.

Omdat ik twijfelde over deelname, liet ik de eerste wedstrijd in Breda lopen. De tweede in Tilburg was een bijzondere. Tegelijk met de Nederlandse recreanten waren de Belgische zuiderburen in de baan voor hun Belgisch kampioenschap marathon. Meer rijders in de baan, maar ook een ‘harde’ wedstrijd gegarandeerd.

Mijn belangrijkste doel was: in de kopgroep blijven en zo alle kansen open houden.

Al vanaf het startschot werd er stevig ingevlogen, met name door de Belgen. In hun wedstrijd zowel de dames, de senioren als de masters. In deze laatste categorie onze vriend Patrick Damen, bekend van het podium bij de schaatsloop in december.

Ik moest stevig opletten om steeds de aansluiting te houden. Halverwege haalden we de Eindhovense rijders Petra, Michelle en Bas een rondje in, op dat moment waren een viertal Belgen weggereden uit de kopgroep om daarna al vrij snel een ronde voorsprong te pakken.

Onder mijn concurrenten zag ik Frank Frijters en Arjen Bosgra goed rijden. In de kopgroep bleven zo’n 15 man aansluiting houden, de helft Belgen en de helft recreanten.

Ik telde de ronden af, om goed voorbereid te zijn op het laatste deel. Bij het ingaan van onze laatste ronde zat ik net iets te ver naar achteren. Ik passeerde op 150 mtr Sjoof Willems en zag daarna nog minstens drie rijders uit mijn categorie voor mij. Aangezien de laatste ronde in 33,1 ging, was er niet veel ruimte om te versnellen en de achterstand in te lopen.

Een vierde plaats: viel me zeker niet tegen.

 

Uitslag Tilburg:Met () de stand en de pnt in het klassement na 2 wedstrijden

1 Fank Frijters (1-28,1)

2 ArjanBosgra (2-28)

3 Sander van Holland (3-23)

4 Harrie Wenting (7-12)

5 Michel Wolfs (4-22)

6 Sjoof Willems (5-18)

7 Cas van den Broek (6-18)

8 Jeroen Smeltink (9-8)

9 Eric Jans (10-7)

10 Bas Vreeswijk (8-10)