Rens Schilders Kanjer van de week

 

foto: omdat niet duidelik was of het inderdaad Rens was die onder de laag modder zat (onderste foto) hierbij ook een archieffoto van ATB'ende Rens

Na een relatief droog voorjaar lijkt de natuur het verloren terrein in te halen. Met de overvloedige regenval van de afgelopen week zal dat ongetwijfeld gaan lukken. Een gevolg van die regenval was dat er modderige paden ontstonden op de ATB marathon die Rens Schilders (36)  uit Diessen afgelopen zaterdag reed. Als lid van de Baars Bikers schreef hij zich in voor de Saalhausermarathon in Duitsland. Een loodzware 97 km lange ATB marathon.

Rens wist tijdig de ingebouwde tijdslimieten te trotseren en reed in één streep naar de finish. Door het groen en de heuvels van Sauerland, waar de nevel als een dichte deken boven de heuvels bleef hangen en waar de modder zich vast zoog aan de bikers. Aan mannen zoals Rens Schilders.

Van de 300 deelnemers haalden slechts 139 de finish van de marathon.

Rens was een van hen en het is te hopen dat deze schilder – met zijn beroep doet hij zijn naam eer aan- zich weer zuiver heeft weten te schrobben.

Hij mag zich daarom kronen tot kanjer van de week