Meer dan attracties op Reusel kermis

Reusel vier dagen op slot

 

Reusel - Vanaf zaterdag 11 september staat Reusel weer vier dagen lang helemaal in het teken van de kermis. Niet alleen de spectaculaire attracties op het markt- en kerkplein zijn een grote trekpleister, ook het stappen en de vele activiteiten in en rondom de horeca aan de Wilhelminalaan hebben zo hun traditie. De caféhouders bereiden zich voor, net zoals hun klanten en dat is dat weekend bijna elke Reuselnaar. De straten tussen de kroegen zijn afgesloten voor het verkeer zodat iedereen veilig de straat op kan.

De Reuselse kermis staat al sinds jaar en dag bekend als een van de populairste kermissen in de regio. “We hebben ook een unieke uitgangspositie, als je kijkt wat hier aan stapgelegenheden zit op nog geen 100 meter afstand van elkaar”, zegt Harold Meulenbroeks van discotheek El Sombrero. “In iedere muziek- en uitgaansstijl is er wel iets te vinden, zowel voor jong als oud. Vandaar dat veel stappers uit de wijde omtrek er ook zijn te vinden met de kermis”, vult hij aan.

De horecaondernemers spelen zo goed mogelijk in op de toeloop en bouwen hun gelegenheden eenmalig uit. De Red Coral zet op het buitenterrein een extra tent neer. Ook discotheek El Sombrero zorgt voor meer uitgaansruimte met een extra tent aan het voorcafé, waar diverse DJ’s de muziek verzorgen.

 

Kermismaandag

 

“De maandag is een van de gezelligste dagen van de kermis”, zegt De Valk uitbater Emiel Blauwhoff. “Vijf jaar geleden bundelden de horecazaken de krachten om er ook op straat een groot feest van te maken. Er werden activiteiten opgezet en er kwamen diverse bandjes, wat resulteerde in een geweldig sfeertje op straat en in de kroegen.”

Ook dit jaar begint de kermismaandag met het traditionele kermisontbijt op straat, de broodjes struif  worden vanaf 10.00 uur gratis beschikbaar gesteld. Aansluitend wordt het publiek vermaakt door diverse DJ’s en optredens, verdeelt over drie podia op de Wilhelminalaan. In de hoek van de El Sombrero en The Saloon komen de DJ’s Frank van Weert en Rob Klessens de muziek verzorgen. Vanaf 17.00 uur zal het 90’s DJ-Team het overnemen met de beste hits uit de jaren 90 en de toppers van nu. ’s Middag zal op het podium bij La Gare en de Red Coral de coverband Network op het podium staan.

Op  het podium tegenover de Vrachtkar zal Ruud v/d Mierden tijdens het Broodje Struif de muziek verzorgen, ’s avonds uur staat op dit podium de Radio Hollandio Roadshow. In de latere uren verplaatst het feest zich naar binnen, dan treed in de Vrachtkar de band Total Eclipse op en  Nitro in de Valk.

De laatste informatie over het kermisprogramma is te vinden in de agenda van www.reuselcity.nl.