Hooge Mierde domineert Reusels theater
 
Reusel – Met de hoofdprijs voor het gelegenheidsduo ‘Hoop en Loos’ en de publieksprijs voor Myrtha junior pakte de Hooge Mierdse inbreng bij het terrastheater de macht. Achter het duo Hoop en Loos gingen Jan Smolders en Sem van de Borne schuil. Ze wisten in een kwartier tijd zo’n tien typetjes per persoon uit een grote kast te toveren.
 
De functie van de kast wisselde van wachtkamer tot badkamer en de beroepen van inbreker tot dokter. Met kleine aanpassingen aan uiterlijk en kleding wisten ze samen een verhaal voor een heel gezelschap neer te zetten.
De jeugdige zanggroep van Myrtha pakte het heel anders aan met het bewerkte sprookje ‘Roodkapje in Tilburg’. Moniek Voermans nam de jeugd op sleeptouw en deed dat op een wijze die het publiek waardeerde tot publieksprijs. Van de vakjury kreeg Myrtha de derde prijs.
Tussen het Hooge Mierdse succes wisten de Belgen van Tylia uit Zoersel de tweede plaats voor zich op te eisen. Het Reuselse terrastheater kreeg een record aantal toeschouwers te verwerken op acht uitpuilende terrassen.
 

Vul hier de tekst in die op de pagina moet komen