Een broek, een jasje en ook nog een shirt erbij.

 Februari 2016

 

Reusel - grijs en de catwalk gaan uitstekend samen. Dat lieten de KBO leden zaterdag in Reusel zien. Zes ouderen showden er de zomermode en vele ogen keken toe hoe het gedragen en gepresenteerd werd. Als even later de koopjesdoos over het biljart uitgespreid wordt, zijn er vele graaiende handen.

"Tweemaal per jaar vaste prik, al zeker twintig jaar aan een stuk," zegt Riek Peeters (82) vanaf de denkbeeldige catwalk. Ze wordt aangekondigd als de dame in de blauwe pantalon en elke beweging van haar wordt door vele ogen gevolgd. Ze doet haar best om met de nodige gratie te bewegen, compleet met een gracieuze draai. Door haar energieke tred lijkt leeftijd geen enkele rol te spelen. De kleurrijke blouse die ze onder het jasje draagt wordt aangeprezen als de kleur van deze zomer.

"We organiseren dit tweemaal per jaar voor de ouderen," zegt Thea Dirkx van de KBO. Ze ziet dat de vrouwen de overhand hebben in het zaaltje van D’n Aachterum, maar als het aan het einde van de ochtend op passen en kopen aan komt, staan de mannen net zo goed in de rij.

“De opkomst is minder dan we gewend zijn,” zegt Dirkx. Er was elders in het dorp nog een activiteit, daardoor is de spoeling hier dun.”

Mevrouw van der Laar (80) woont in een aanleunwoning bij Mariahof en ze bekijkt het kledingaanbod van de lokale mannequins met belangstelling. ”Ik heb mijn zomerkleding al aangeschaft maar ik let toch op of er misschien een koopje bij zit,” zegt ze. Ze ziet dat Riek Peeters een mooi sjaaltje scoort dat een van de anderen zojuist geshowd heeft. Mevrouw Sanders laat zien hoe het sjaaltje gedragen moet worden.

“Dit soort evenementen worden op meerdere plekken georganiseerd, hier in Reusel in het voor- en najaar, zegt Annie van Gompel van de KBO. Vanuit het publiek wordt het goed gewaardeerd. De mensen hebben de tijd en de ruimte om te kijken, te passen en te beslissen. Ook kunnen er zaken op maat aangepast worden”.