Koeien Rik Lagendijk de wei in

 april 2012

Baarschot - Wie groeide er niet op met het beeld dat koeien in de wei liepen en de kippen s avonds op stok gingen? Dat de koeien ook daadwerkelijk in de groene weide lopen is echter geen vanzelfsprekendheid meer. Wel voor Rik en Joke Lagendijk uit Baarschot. Rik is er als jonge boer van overtuigd dat het een meerwaarde heeft om zijn beesten zelf het gras te laten grazen. De vitamines die ze daarbij extra binnen krijgen zitten later ook aantoonbaar in zijn melk..

Op maandag tweede paasdag is het dolle maandag op zijn boerderij, dan gaan de ruim honderd koeien voor het eerst dit voorjaar de weide in.

De koeien hebben lang naar dit moment uitgekeken en Rik weet uit ervaring dat ze wel eens als dolle mina’s kunnen reageren. Het is daarom dat de eerste weidegang tot een attractie geworden is. Om klokslag 12.00 uur gaan de deuren van de koeienstal aan de Toekomstweg 6 in Diessen open. Bezoekers zijn van 10.00-16.00 uur welkom, ze kunnen dan tevens een kijkje achter de schermen van het moderne melkveebedrijf nemen. Kinderen kunnen spelletjes doen en er kan geproefd worden van de producten die van de melk gemaakt worden.

Rik Lagendijk behoort tot de jongste generatie veehouders, afgelopen jaar nam hij het bedrijf van zijn vader over. Nu werkt hij samen met andere boeren die net als hij overtuigd zijn van het voordeel van de koeien in het groene gras