'Recht' nieuwe boek van Rik Raven

 

Reusel – Rik van Woerkum (49), die schuilgaat achter de schrijversnaam Rik Raven, brengt haar nieuwe boek Recht uit. Het wordt 30 oktober uitgereikt  aan burgemeester Harrie Tuerlings.

Rik Ravens schrijfcarrière begon met het volgen van een schrijfcursus waar ze merkte dat het schrijven van spannende verhalen haar goed af gaat. Ze begon al snel met het publiceren van korte verhalen en deed contacten op in de schrijverswereld. De fantasie die ze als bron voor haar verhalen kon gebruiken, stokte op enig moment door een ongeval, waardoor haar woorden niet meer vanzelfsprekend op papier kwamen. Na een periode van meerdere jaren kwam de drang om te schrijven en te publiceren weer naar boven. Het resulteerde in de boeken Bron (2011) en Zucht (2013), met een verhaal dat zich beiden in Zuid oost Brabant afspeelt. Het verhaal in Recht speelt zich opnieuw in de regio af, nu in Valkenswaard. De boeken hebben allen gemeen dat er veel spanning in zit, inmiddels een handelswerk van de publiciste die in Stephen King haar grote voorbeeld ziet. Met enige fantasie en een dosis magisch realisme, wordt de lezer meegenomen naar een wereld waarin veel gebeurd. In Recht gaan twee personen op zoek naar de kwelgeest uit hun jeugd.

Het nieuwe boek is een vervolg op het eerdere Bron, maar kan ook onafhankelijk daarvan worden gelezen. Bracht ze de eerste twee boeken nog uit via een uitgever, nu doet ze dat via een schrijverscollectief, waardoor ze meer inbreng heeft bij de verspreiding.

Recht wordt op vrijdag 30 oktober om 15.30 uur gepresenteerd in de Openbare Bibliotheek in Reusel.

De roman telt 265 pagina’s (A5 paperback) en is voor 16,95 euro verkrijgbaar via de schrijfster, via www.rikraven.com en via iedere boekhandel.