Carrière switch zorgt voor delicieus ijs

 Maart 2017

 

Reusel – Met de opening van Delisio IJs en Chocolade, gaat er voor Reuselnaar Rob van Beek (52) een droom in vervulling. Terwijl hij zich jarenlang bezig hield met cijfers in het management bij een technisch bedrijf, knaagde er een stemmetje in zijn achterhoofd. Dat stemmetje vertelde over het lekkere Italiaanse ijs tegenover zijn oma in Eindhoven. Het stemmetje trok hem uiteindelijk over de streep om eigen ondernemer te worden en met hard werken een lekker product te produceren en te verkopen.

,,Ik ga nu vooral doen wat ik leuk vind,” lacht de nieuwe Reuselse ondernemer. ,,Mijn vrouw waarschuwde me nog om zeven dagen per week acht tot tien uur te werken. Nu de keuze gemaakt is, steunt ze het initiatief volledig en draagt haar steentje bij.”

Van Beek wil in Delisio, aan de markt 16 in Reusel, ijs en chocolade-producten ook zelf gaan produceren. De grondstoffen komen zoveel mogelijk uit de omgeving, zoals de melk van boer Luiten uit Hooge Mierde. In de nieuwe winkel zijn de 25 soorten vers bereid ijs een blikvanger. Klanten kunnen binnen terecht op de zestien zitplaatsen, maar bij goed weer ook op het terras buiten. Verderop in de zaak worden zowel ijs als chocoladeproducten ter plaatse vers bereid. Het ijs door Van Beek en de chocoladeproducten door Lizz van Gompel uit Reusel. Hierdoor is er altijd wat te zien, maar krijgt de klant ook direct te zien hoe het product tot stand komt. Bij Delisio is ook overheerlijke koffie te verkrijgen. ,,Ik volgde zelf de opleiding tot ijsbereider en we organiseerden proefavonden,” legt Van Beek uit. ,,De reacties op de proefavonden waren bijzonder goed. Het is voor mij duidelijk: dit is mijn nieuwe passie, hier wil ik heel mijn ziel en zaligheid in leggen.”

De opening wordt vrijdag 17 maart om 13.00 uur verricht door wethouder Cees van de Ven. In het eerste weekend is elk tweede bolletje ijs gratis.