Rolstoelpad Meirweg-Dunsedijk laatste schakel

 

ED maart 2014 

Lage Mierde – Met de aanleg van een halfverhard fiets-rolstoelpad tussen de Meirweg en Dunsedijk in Lage Mierde, krijgt de ontsluiting van de Neterselse Heide verder vorm.  De aanleg van het pad is een initiatief vanuit Boerderij Natuurlijk waar Ferd en Ingrid van de Ven en ondernemer Jos Gerrekens elkaar gevonden hebben. “We zijn bezig om binnen de financiële dekking de laatste gaten te dichten,” laat Gerrekens weten. Hij hoopt dat dit nog deze zomer de schop de grond in kan.

“Graag hadden we de het tracé van de oude Bredasebaan gevolgd,” laat Ferd van de Ven weten. “Dit pad liep van de Meirweg tot aan de Flaes. Omdat dit geheel over Landgoed De Utrecht loopt, hadden we daar de toestemming nodig: dat bleek een brug te ver. Nu hebben we de route voor het grootste deel over onze eigen grond lopen. Via de Beersedijk gaat het pad verder naar Dunsedijk, waar het aansluit bij het bestaande fietspad richting de Bockenrijder. We hoorden van onze gasten vaak ze het missen om aan meerdere zijden langs het natuurgebioed van De Utrecht te lopen,” zegt Van de Ven. “Met de nieuwe route kunnen wandelaars langs de rand van het natuurgebied lopen. Ze verstoren er niets en kunnen toch genieten van de stilte en de vergezichten.”

Het pad zal over een lengte van 2,7 kilometer uitgevoerd worden in halfverharding, de aanlegkosten zijn begroot op 55.000 euro. Vanuit gemeente Reusel-De Mierden wordt er 2500 aan bijgedragen, op voorwaarde dat de route openbaar toegankelijk wordt en het onderhoud bij de initiatiefnemers blijft.

Partijen die het initiatief een warm hart toedragen kunnen zich nog melden om het te ondersteunen. “Er zijn nog wat losse eindjes waardoor we nog wat ondersteuning nodig hebben, alvorens er met de aanleg gestart kan worden,” laat Jos Gerrekens weten.