Woonzorgboerderij Vessem wordt D’n Bolle Akker

 

Kempenaer oktober 2009

Vessem - Met vereende krachten onthulden de twee oudste inwoners van Vessem samen met Richard van Lieshout de naam van de nieuwe woonzorgboerderij aan De Flinkert.

Marie van Riet en Piet Henst, beiden 96 jaar, konden de hulp van Richard goed gebruiken omdat de naam op een kei stond van maar liefst 1300 kilogram.

‘<I>D’n Bolle Akker<I>’ las mevrouw van Riet voor en spontaan gaf ze een toespraakje weg. Ze wenste daarbij het project succes toen zodat veel van haar leeftijdsgenoten een prettig verblijf op deze bijzondere plek kunnen hebben.

D’n Bolle Akker wordt een woonzorgboerderij waar PG- ouderen samen met mensen met een verstandelijke beperking komen wonen in één project.

 

 De klus voor Richard van Lieshout samen met de twee senioren zat er nog niet op na het uitpakken van de mega-kei. Ook een publicatiebord werd door hen drieën vakkundig tevoorschijn getoverd. D’n Bolle Akker is een initiatief van de organisaties Lunetzorg en Sint Joris, terwijl het gebouwd wordt door woningstichting Zaligheden.

Na de arbeid van de drie potentiële woonkandidaten waren ze nog getuige van het overhandigen van een mooi cheque die leden van de reconstructiecommissie Kempenland overhandigden aan de zorgorganisaties sint Joris en Lunetzorg.