‘Ik droom van beroemd worden’

 Maart 2016

Setayesh Kaef is een van de talenten die in het kader van Ongekend talent gevolgd worden doro de Rotary de Kempen. De 14-jarige leerlinge van het PIUS X college woont samen met haar broertje en ouders in Hapert. Aan haar tongval is te horen dat ze nog slechts vijf jaar in Nederland woont. Ze is van Iraanse komaf en doet haar uiterste best om zich aan de Nederlandse cultuur aan te passen. Op de Nederlandse tv-zender zag ze The Voice en sindsdien zijn haar dromen daarop gericht.

“Ik ben nog maar een paar jaar bezig met tekenen en zingen,” vertelt ze ingetogen, thuis met haar ouders naast zich. “Ik had nooit getekend, maar na de tekenlessen op de basisschool wil ik iedereen natekenen.” Portretten in een schetsboek vertellen het tekenverhaal. Maar de Rotary richt zich nu toch echt op haar zangtalent.

“Wij horen het de hele dag door als ze thuis is,” zucht moeder, niet zonder trots.

“Ook dit was bij toeval dat ik merkte dat het zingen me goed af ging,” vertelt Setayesh. “Mijn muziekleraar op school stimuleerde om er meer mee te doen. Op de basisschool zong ik al in een musical en de directeur was vol lof. Misschien heeft hij me wel getipt voor de Rotary. Ik denk nog vaak aan Iran, maar mijn toekomstdromen gaan over hier in Nederland. Ik zou ook best eens met een talentenprogramma op tv mee willen doen, maar nu ben ik al erg blij dat ik bij Ongekend Talent de kans krijg. Ik zoek via You Tube de nummers op die ik leuk vind en zing ze dan mee. Ook zonder de muziek kan ik ze daarna nazingen.”

Setayesh bouwde in korte tijd een repertoire op, dat nog per week groeit. Het zijn nummers zoals van Justin Bieber en Ariana Granda.

Ze is nu gekoppeld aan Sanne Christensen uit Bergeijk, die ze als zangcoach toegewezen heeft gekregen. Coach en talent hebben elkaar nog niet lijfelijk ontmoet, maar Setayesh heeft al wel een video van haar coach toegestuurd gekregen. Daarin wordt een spoedige eerste ontmoeting aangekondigd.

“O, ik kan niet wachten,” zegt Setayesh. “Ik wil dit echt goed doen, daarom nog maar een keer oefenen.”

Door het gezin Kaef gaat een lichte zucht. De liefde van hun dochter voor muziek ontgaat hen niet en als het haar een kans geeft, op welke wijze dan ook, dan willen ze het oefenen er graag bij nemen.