Overstroom baalt van verloren wisselbokaal

 Ed februari 2015


Lage Mierde – Buurtvereniging D’n Overstroom uit Lage Mierde kan de wisselbokaal die  ze de vorig jaar in de carnavalsoptocht van de peperbussen wonnen. niet inleveren.  Na de prijsuitreiking vorig jaar, waarbij voor het tweede jaar op rij bij de loopgroepen gewonnen werd, dacht elk lid van D’n Overstroom dat er wel iemand de bokaal mee naar huis had genomen. Nu de beker ingeleverd moet worden voor de optocht van aanstaande zaterdag, kunnen ze er niet omheen: de wisselbokaal is zoek.

“We balen er des te meer van omdat we dit jaar opnieuw met een mooie loopgroep meedoen,” zegt Overstromer Sjef van der Heijden. “Als we dit jaar opnieuw als eerste eindigen mogen we de beker houden, dat is toch iets speciaals.”

Van de Heijden weet niet waar het mis ging vorig jaar na de prijsuitreiking.

“We waren erg uitgelaten en de beker werd meerdere malen met bier gevuld. D’n Overstroom doet al zo’n veertig jaar met de optocht van de peperbussen mee en elk feestje moet je vieren. Toen iedereen naar huis ging dachten we van elkaar dat een van de leden de prijs wel mee naar huis zou nemen. Nu blijkt dat niemand hem meenam, hierdoor weten we niet waar we zoeken moeten.”

De inwoners van de Neterselsedijk en aangelegen straten in Lage Mierde, houden er nu ernstig rekening mee dat er een grappenmaker achter de verdwijning zit. Ze plaatsten een oproep in weekblad Den Uitkijk om de beker terug te bezorgen, tot op dit moment zonder resultaat.

“Als er al een grappenmaker in het spel is, dan kunnen we nu stellen dat het nu niet grappig meer is,” zegt Van der Heijden. “We hebben nog een sprankje hoop dat de bokaal bij de prijsuitreiking gewoon tussen de andere prijzen staat. Desnoods wordt het kleinood anoniem terug bezorgd. De beker is ons veel waard omdat er met de inscripties van de prijswinnaars een stuk geschiedenis van de Peperbussen in zit.”

Jorrit de Bruijn, de voorzitter van de peperbussen, is de vermissing van de wisselbokaal inmiddels ook ter ore gekomen. “Het is altijd mogelijk dat er sprake is van een misverstand, Zo kan het zijn dat een van de groepen na de prijsuitreiking per ongeluk de verkeerde beker mee heeft genomen. Maar net zo goed kan het om een carnavalsgrap gaan en staat de beker gewoon op tafel als de prijzen van de optocht uitgereikt worden.”

Het bestuur van de Peperbussen houdt er inmiddels ook rekening mee dat de bokaal niet meer terug komt en heeft voor de zekerheid al een reserve exemplaar laten maken.

“Maar daar staan niet de namen van de vorige winnaars op,” zegt Van der Heijden.