Kangoeroe in de lens gevangen
 
Skippy voor even terecht
 
De kangoeroe die al wekenlang rondhuppelt in de bossen tussen Hilvarenbeek en de Mierden heeft gisteren voor het eerst sinds lange tijd menselijk contact gezocht. Een bezoeker van bungalowpark Het Zwartven te Hooge Mierde dacht dat hij nog droomde toen hij zijn huisje uitliep voor een ochtendwandeling en meteen oog in oog stond met een kangoeroe. Toen hij zichzelf in zijn oor kneep en voelde dat hij echt wakker was merkte hij dat de twee ogen hem aan bleven staren. Voorzichtig keerde hij zich, om binnen zijn fotocamera te halen. Met de opkomende zon recht in zijn lens maakte hij de eerste foto’s van zijn nieuwe inheemse vriend. De Mierdse toerist kon de kangoeroe tot op vier meter naderen en telkens als hij een stap dichterbij zette hupte skippy ook behoedzaam een stukje verder. Uit het gemak waarmee de kangoeroe mensen in zijn nabijheid toeliet viel af te leiden dat hij daaraan gewend is.
Een woordvoerder van recreatiecentrum Zwartven bevestigt de komst van de kangoeroe. “Enkele dagen terug kwam er ook al een gast onthutst melden dat hij oog in oog had gestaan met een vreemd dier,” aldus een woordvoerder. “Het moet dezelfde kangoeroe geweest te zijn”.
De Mierdse skippy werd begin oktober voor het eerst waargenomen waarna een ware mediagekte ontstond. Zowel Hart van Nederland (SBS 6) als het Jeugdjournaal (NOS) hebben verzocht om de primeur te mogen hebben als het dier gevangen wordt. Het gemeentebestuur van Reusel-De Mierden heeft inmiddels laten weten het dier levend te willen vangen maar verkeers wethouder Jan Zandstra heeft al door laten schemeren te twijfelen aan de haalbaarheid daarvan. Hij overweegt nu om een Australisch verkeersbord te bestellen om automobilisten te waarschuwen voor loslopende kangoeroes. Een Hooge Mierdenaar meldde inmiddels al een aanrijding met het dier te hebben gehad toen hij in de vroege ochtend naar zijn werk reed. Ondanks de smak die het dier maakte kon hij toch nog ontsnappen.
 HW