Yvette Timmermans en de Heppie comedyshow

Meid met passie

Februari 2017


Op 11 maart organiseert ze samen met vier anderen uit haar opleiding Office Management een Comedyshow in het Eindhovense Evoluon. De show heeft als doel om zo’n vierhonderd personen een gezellige avond te bezorgen, maar ook om een goed doel te ondersteunen. Als alles volgens plan verloopt hoopt ze zo’n 3000 euro over te kunnen maken aan de stichting Heppie die opkomt voor kinderen met een niet zichtbaar handicap.

Yvette Timmermans uit Diessen is 21 jaar jong en aan passie geen gebrek. Ze volgt een HBO-opleiding, maar is voor topvolleybal ook vijf dagen per week van huis. In Werkendam speelt ze op nationaal niveau in het team van Voltena. Door haar (geringe) lengte is ze in het team aangewezen op de verdediging, maar daar is ze dan ook meer dan goed in.

‘In het volley volgde ik de weg van de Diessense club VC de Hilver naar selectiewedstrijden,’ legt ze uit. ‘Dat bracht mij naar het niveau waar ik nu sta. We zijn lijstaanvoerder in de competitie en als het zo doorgaat spelen we volgend jaar eerste divisie.’

In gesprek met Yvette valt het op dat ze haar zaakjes goed georganiseerd heeft. Ze heeft een vlotte uitstraling en ze hoopt ooit nog eens al die kwaliteiten aan elkaar te koppelen. ‘Ik hoop na dit schooljaar aan het werk te gaan, als dat iets in de sport is zou dat helemaal top zijn,’ kijkt ze vooruit. ‘Maar wel graag een baan waar ik mijn eigen sport mee kan combineren.’

‘Voor het vak Project Management kregen we de opdracht om iets te gaan organiseren,’ zo legt ze de achtergrond van de Heppie Comedyshow uit. ‘Ik ging in gesprek met enkele klasgenoten en we kwamen uit bij een avondvullende voorstelling in het Eindhovense Evoluon. De entourage is daar sowieso al heel speciaal. We hebben drie artiesten van goed niveau die avond: meer dan de moeite waard. Daarnaast hebben we een loterij met een aantal superprijzen.’

In het programma dat de studenten bij elkaar brachten, staat Sanneke van der Meulen vooraan. Met Angstzweet gaat cabaretière annex zangeres de strijd aan met al haar angsten.

Matthias Valk heeft in zijn deel van de show prangende vragen waar hij zijn publiek graag in mee neemt Hij is zesentwintig en heeft nog niets bereikt. Hij heeft geen baan, nul kinderen en zijn vriendin betaalt de huur. Het is tijd om er iets van te gaan maken, denkt hij.

Jordy Sanches geeft een interactieve voorstelling die iedere keer anders is. Hij gaat uit van de magie ontstaat als het publiek een rol krijgt. 'Je raakt hier maar niet op uitgekeken!’ is zijn opvatting.

De Stichting Heppie komt op voor meer dan 60.000 kinderen in Nederland die niet de kans krijgen om kind te zijn. Het is een kwetsbare groep kinderen met een beperking die niet zichtbaar is aan de buitenkant. In het Heppie Hotel worden de kinderen uit de vicieuze cirkel gehaald en wordt eenzaamheid vervangen door zelfvertrouwen, nieuwe vriendjes en positieve herinneringen. Hierdoor kunnen de kinderen weer dromen. De stichting Heppie heeft ook een eigen leermethode ontwikkeld om jongeren te geven wat ze nodig hebben.

De voorstelling van de Heppie Comedyshow vindt plaats op zaterdag 11 maart vanaf 20.00 uur. De kaartjes kosten 15 en 20 euro en zijn te reserveren via www.heppiecomedyshow.nl. Ook aan de kassa zelf kan men toegangskaarten kopen.