Sportcentrum Hilvarenbeek officieel geopend
 
Oktober 2018

Jan van de Wiel scoort het winnende punt waarbij het sportcentrum geopend is

“Deze nieuwe sporthal moet een ontmoetingspunt worden voor alle sporters. Een plek waar zwemmers en basketballers elkaar ontmoeten en een plek waar fietsers hun rondje starten. Een plek waar ook de minder valide sporter terecht kan en een plek voor heel sportief Hilvarenbeek en omgeving.” Hilvarenbeek moest er lang op wachten, maar uiteindelijk is de hele voorbereiding en bouw geschiedenis en mocht burgemeester Ryan Palmen iedereen verwelkomen in het nieuwe sportcentrum. Vanaf nu kunnen alle sporters uit Hilvarenbeek en omgeving gebruik maken van een prachtige sportaccommodatie: Sportcentrum De Roodloop
Honderden bezoekers en toeschouwers wisten afgelopen zondag de weg naar het nieuwe sportcentrum te vinden. Het was daardoor voor de tientallen demonstratie sporters een waar festijn om hun sport te presenteren. De basketballers van Biks Shots waren betrokken bij de officiële openingshandeling en binnen verzorgden ze nog een clinic. De zwemmers van de Dokkelaers lieten zowel het wedstrijdzwemmen zien, als het synchroonzwemmen, maar ook het iets minder bekende zeemeermin zwemmen en de Aqua power. In de sporthal stonden de turners vlakbij de badmintonners, de tennissers en de volleyballers. De sportcoaches van de basisscholen gaven een demonstratie. Enkel de fitnessruimte kon nog niet in volle glorie worden getoond omdat deze zaal, direct na de ingang op de begane grond, nog niet ingericht is.
Openingsschot
Bij de officiële openingshandeling speelde oud wethouder Jan van de wiel een bijzondere rol. Nadat hij als wethouder de bouw van het nieuwe centrum in gang zette belandde hij op een zijspoor. Het siert het huidige college dat ze hem toch bij de opening betrokken. De huidig sportwethouder Gerrit Overmans deed samen met Ryan Palmen, Van de Wiel en de jeugd van de Biks Shots een poging om drie maal te scoren met de basketbal. Na het derde doelpunt zou het nieuwe sportcentrum geopend zijn. Dat net Jan van de Wiel het winnende punt maakte, bracht zijn glimlach terug. “Ik zit nu nog steeds between two jobs, maar dit maakt alles goed,” gaf hij aan.
Na een meer dan inspirerende toespraak van burgemeester Palmen, waarbij hij iedereen, maar dan ook echt iedereen uitnodigde om in de toekomst van het nieuwe sportcentrum gebruik te maken, was het de beurt aan de sporters.  
Lilian Heefer van Biks Shots is blij dat er in de nieuwe hal nu twee basketbalwedstrijden tegelijk mogelijk zijn. Veerle van Hest van de Dokkelaers kan haar geluk niet op dat de club nu alle wedstrijden ook in Hilvarenbeek kan organiseren. Ze traint de wedstrijdzwemmers en voorziet een sprong voorwaarts door de nieuwe mogelijkheden, mede door de uitbreiding van het aantal zwembanen.
Fay Bastiaensen heeft een nieuwe hobby ontdekt met het zeemermin zwemmen. Het ziet er wat moeilijk uit, maar ze toont met verve hoe ze telkens weer op tijd boven komt om adem te halen, ondertussen voelt ze zich als Ariel de zeemeermin uit de mooie Disneyfilm.
Lieke Boers van de Aquapower gooide heel haar volume in de strijd om haar pupillen in beweging te houden. Jerry Wu uit Biest Houtakker doet aan badminton en hij liet zien hoe je heel simpel een partijtje kunt winnen. Jop den Boer was met zijn vriendje in de sportzaal voor een demonstatie tennis, al speelt hij het grootste deel van zijn wedstrijden op de tennisbaan in de buitenlucht.
Tjalle Hoogsteen demonstreerde de test die ze als sportcoach hanteren om de motorische ontwikkeling van leerlingen te meten. Hij is een van de vier vakleerkrachten sport op de basisscholen in de gemeente Hilvarenbeek. Nikki van den Brand van VC de Hilver (volleybal) speelt normaliter in de Diessense Hercules, maar voor een demonstratie komt ze graag even naar Hilvarenbeek.
Enkel de fitnessmensen van Laco, Joris Kooten en zijn collega Kingma, konden de bezoekers nog niet veel meer laten zien dan wat plaatjes. Hun fitnessruimte wacht nog op de afwerking en de inrichting, maar volgens Kingma komt dat nog dit jaar goed.
Tevreden
Laco bestuurder Bert Lavrijsen toonde zich een blij man, temidden van het enthousiaste publiek en regio manager van Laco Jan Smolders had de organisatie van de open dag tot in de puntjes mee geregeld.
Rob Derks, die eerder als voorzitter van de Sportraad zo’n vijftien jaar streed om het nieuwe sportcentrum op deze plek te krijgen, zag nu het gelijk aan zijn zijde. “Of het toeval is of niet, maar mijn dochter woont in Liempde en net zij speelde met haar team de allereerste waterpolowedstrijd in dit bad tegen de Dokkelaers. Er ging veel aan vooraf en het heeft niet veel zin om terug te kijken, maar wat hier nu staat als gebouw met zoveel mogelijkheden: echt geweldig!
Geweldig vindt ook May van Loon de accommodatie. “Wij komen al 25 jaar vanuit Weelde (België) naar het zwembad in Hilvarenbeek en dat willen we graag blijven doen. Het enige wat we hier missen is de Jacuzzi. Uiteraard gaan we na afloop altijd even nakaarten bij Petrus maar ach, dat hoort er toch ook bij? “