Stefanie Raes wint bakwedstrijd
 
Oktober 2018
 

Stefanie temidden van twee juryleden. Haar herfsttaart wist het beste te scoren bij de herfstfair

De jury van de bakwedstrijd op de herfstfair in De Schakel in Hooge Mierde, had een lekkere middag. Ze mochten afgelopen zaterdag maar liefst zeven taarten proeven bij de beoordeling van de beste, lekkerste en mooiste taart.
Stefanie Raes uit Reusel leverde de winnende creatie af.
 “Toch wel onverwacht,” reageerde ze met de prijs en de aangesneden taart in handen. “Mijn schoonmoeder heeft me opgegeven, daarna moest ik natuurlijk wel aan de bak.”
Met haar zoontje Sem, die haar verrichtingen nauwgezet volgde, bakte ze al op donderdag een stevige bodem. In het deeg verwerkte ze chocolade en een schutje sinaasappelsap. De dag daarop smolt ze chocolade om er de zijkant mee te besmeren en ze vervaardigde tal van decoratieve stukken. Ze zocht herfstvruchten bij elkaar om de bovenkant te versieren.
“Het is helemaal niet mijn vak en ik heb er weinig routine in, verontschuldigde ze zich nog kort voor de prijsuitreiking. De jury was echter onder de indruk van de frisse smaak van de taart, waarbij alle ingrediënten elkaar mooi aanvulden. Ook de goede combinatie met de herfstvruchten en het feit dat ze alle decoratieve stukken zelf maakte, scoorde goed.