Studenten maken bar voor Bolle Akker

ED Januari 2010

Vier ROC- studenten, die de opleiding interieurbouw vol­gen, gaan de bar in het centrale deel van het ontmoetingscentrum D’n Bolle Akker maken. D’n Bolle Akker is een zorgboerderij waar­aan momenteel wordt gebouwd aan de Flinkert in Vessem.

Het is een initiatief van Lunet zorg en Sint Joris, zorg en dienstverlening. Op de boerderij zullen achttien ouderen en twaalf gehandicapten gaan wonen en werken. Het ROC werft klussen bij non-profit organi­saties, waarbij het mes aan beide kanten snijdt. De MBO- studenten hebben een praktijkklus en de or­ganisatie een goedkoop meubel. 

Aan de afhaalbar voor de boerderij werken vier Kempische studenten: Rick Tops uit Knegsel, Mark van Laak uit Diessen, Rik de Haas uit Eersel en Hans Jacobs uit Oerle.  „We hadden eerst een project uit Eindhoven op het oog, maar toen de bar aan de orde kwam, wilden we toch liever voor een klus uit de buurt kiezen”, zegt Rik de Haas. 

De opdracht begint met een pro­fessionele voorbereiding; zoals de contacten met de zorginstelling, te­kening maken, kleurbepaling en een offerte maken. Voor deze spe­ciale klant is gedacht aan overzich­telijke lades in plaats van kastjes en schuifdeurtjes in verband met de beperkte ruimte. De appara­tuur, bestaande uit twee koelkas­ten en het roestvrije stalen blad met lekbak, moet eveneens aange­kocht worden door de studenten. 

Rick Tops vindt de opdracht wel interessant. „ Geen idee hoe een dergelijke bar er uit moest zien.  Heel anders dan die bars die ik ge­wend ben in ieder geval. We zijn bij verschillende bedrijven gaan kij­ken om te zien waar we allemaal rekening mee moesten houden.”  De bar van D’n Bolle Akker moet  foto Jean Pierre Reijnen  over vier weken klaar zijn, zodat de studenten weer verder kunnen met hun theorievakken.