De theetantes zorgen voor vermaak

 Hilverbode juli 2015

 

Wil je een soepje of een taartje? Dan moet je Bijdetantes zijn. Op de jaarmarkt van Lage Mierde, waren de theetantes een opmerkelijke verschijning. Met vijf vrouwen (drie zussen, een dochter en een nicht) combineerden ze het nuttige met het aangename. Een lekker hapje afgewisseld met een stukje live gezongen lied.

De ‘Bijdetantes’ noemen zich tante Ineke, tante Hilde, tante Suus en tante Loeki. Ze stammen allen af van grootvader Jos de Kort en in de luwte van zijn voormalige boerderij aan de Kloosterstraat in Lage Mierde doopten ze hun theetuin. In een verbouwde caravan werden lekkere gerechten bereid. Soep en gebak is hun specialiteit en eenmaal een kopje koffie besteld, dan kan elk volgend kopje zelf ingegoten worden.

Een stukje taart heet er ‘grootmoedersappeltaart’ en de sfeer rond de zwarte caravan doet nostalgisch aan. De sfeer rond de caravan sloot daar ook prima bij aan. Aan lange tafels kon iedereen aanschuiven, waardoor de ontmoeting met anderen vanzelf tot stand komt.

Als het aan de theetantes uit lage Mierde ligt komen er nog veel thee-momenten. Ze willen graag aan de weg timmeren en hun concept verder uitrollen.