Nederland verslaat België bij Terrastheater

 ED Juli 2013
 

Reusel- De terugkeer van het nieuw Reusels toneel bij het Reuselse terrastheater werd als bijzonder succesvol gewaardeerd door zowel jury als publiek. De clash tussen de Nederlandse en Belgische groepen kende daardoor een Nederlandse winnaar, maar de resterende podiumplaatsen waren wel voor de Belgen.

Het terrastheater Reusel kende zijn dertiende editie en het nieuwe Reusels Toneel, eerdere jaren al succesvol deelnemer, was er de laatste twee jaar niet bij. Dit keer sloegen Thijs Bierens, Louis Vosters, Piet Sanders en Linda Antonius de handen ineen voor een speciale productie: ‘Sprookjeshuwelijk’. Antonius en Bierens trokken als twee strijdende echtelieden fel van leer en ze wisten het publiek behoorlijk te boeien. Louis Vosters die er als rechter tussen stond, kreeg uiteindelijk man en vrouw als front tegenover zich en zorgde daarmee voor een verzoening van de echtelieden.

Het organiserende Cité had de weergoden weliswaar mee, maar de mooie zonnestralen konden niet verhullen dat er menige plaats op de acht terrassen leeg bleef. Het aanwezige publiek genoot er niet minder om. Terrastheater blijft veelzijdig en boeiend en vooral de Internationale inbreng zorgde in Reusel voor een extra tintje.

Door afzeggingen van enkele gezelschappen, zoals de winnaar van vorig jaar, waren er twee optredens buiten mededinging van de prijzen. De Engelsman Chris Champion was daarbij een opvallende verschijning. In zijn one-man-show ‘On Holiday’ wist hij in zijn eigen taal het publiek op de acht terrassen goed bezig te houden.

Maar of nu crisis is of verzadiging, ook over de grens in België verkeert het terrastheater in zwaar weer. De groep KTG Pogen pleegt normaliter meerdere keren per jaar op te treden, maar tot nu toe was er voor hen enkel een terrastheater in Reusel. Nu Arendonk aangekondigd heeft in 2014 ook met een terrastheater te starten, bestaat er de mogelijkheid dat er meer competitie komt tussen de groepen.

Uitslagen:

1 Nieuw Reusels Toneel met ‘Sprookjeshuwelijk’

2  KDS uit Moldonk met ‘soirré Carre’

3 Rudi Heins met ‘Mitje en Suzanne’.

Publieksprijs:  Nieuw Reusels Toneel