Reusel Sport wint op leeftijd en op punten

 ED juni 2013

 

Reusel – Voetbalclub Reusel Sport bestaat 75 jaar en dit betekent ook 75 jaar streekderby’s met buur Bladella. Zaterdag traden de spelers van 45 jaar en ouder nog een keer tegen elkaar aan. “Maar 45 of 76 scheelt toch een slok op een borrel,” zegt Ton Peeters. Hij was met zijn 76 jaar de oudste in het veld en zag zijn ploeg in de laatste minuten eerst langszij komen en vervolgens winnen (eindstand 3-2 voor  Reusel-Sport).

“Ik meldde me op mijn zestiende bij Reusel-Sport en kwam al snel in het eerste elftal,” blikt Peeters terug. Ik kwam bij Bladella de gebroeders Seuntjens en de ‘Poeskes’ tegen. We gingen met de bus naar wedstrijden en speelden tegen clubs als RBC en Baardwijk.”

Ook de 73-jarige Janus Bel herinnert de derby’s tegen Bladella van weleer. “In 1960 werd Bladella in een kampioenswedstrijd tegen ons kampioen. We schopten hun waterbakken omver waardoor ze helemaal naar café van Bommel moesten om ze te vullen. Het jaar daarna werden wij kampioen en weer kwamen we elkaar tegen in de competitie.”

Janus Bel traint nog wekelijks op de Reuselse velden, in tegenstelling tot Ton Peeters die zich speciaal voor de jubileumwedstrijd geprepareerd heeft. Janus had ook ooit een aanbieding van een profclub op zak. “Niet doen fluisterde moeder. Ze vond het te gevaarlijk voor mij en daardoor ben ik altijd Reusel trouw gebleven. Vanaf mijn twaalfde, tot nu toe.”

In de eerste helft van de wedstrijd is het jongere Bladella de bovenliggende partij en neemt een 1-2 voorsprong.

“Hup opa,” schreeuwt de 3-jairge Taro Leemans. De opa in kwestie is Bladelspeler Wil Janssen (57). Deze moet toezien hoe Reusel-Sport in het tweede bedrijf sterker wordt. Met Marco Kokx en Erik Bogaars in de gelederen komen er meer doelkansen en ook een afgekeurde goal van Reusel-Sport staat een uiteindelijke overwinning niet in de weg.

Als tegen het einde van de wedstrijd een speler van Bladella door Reuselse Henk Vosters onderuit wordt geschoffeld is het even stil. Maar blauwwit recht zich weer de rug als de speler op staat. Als het laatste fluitsignaal klinkt worden er handen geschud en penalty’s genomen.

De wedstrijd was onderdeel van het 75 jarig jubileum. Na de PSV-masters (zondag 2 juni) gaat het jubileumprogramma op 5 juni verder met een wedstrijd tussen de damesteams van Reusel-Sport en HMVV/SDO’39.

6 juni: 7 x 7 toernooi senioren.

Opstelling jubileuwedstrijd:

Reusel-Sport: Kees Roest, Thieu Lavrijsen, Eric Bogaars, John Bierens, Johan Laureijs, Ruud Vrijsen, Hans Hermans, Hans Vosters, Peter Bel, Janus Bel, Henk Vosters, Ben van Limpt, Harrie Heesters, Paul Huijbregts, Marco Kokx en Ton Peeters.

Bladella: Han Hendriksen, Jan Hooyen, Fred van Gompel, Toon Daniels, Toon van Gompel, Patrick Peijnenburg, John van Gompel, Wil Janssen, Jos Seuntjens, Hans Clemens, Peter Daniels, Jan Nolde, Toon Jansen, Hans Dielis, Toine Jansen en Alois van Gompel.