‘Die mooie lange haren voor de communiebank’…..

Toon en Nellie kokx 50 jaar bij elkaar

 juli 2016 

Reusel – Hij zag haar voor het eerst in de kerk: een engelachtige verschijning met mooie lange haren. Binnenkort zijn Toon en Nelly Kokx 50 jaar getrouwd. Na een halve eeuw lief en leed kijken ze terug op de gouden jaren uit hun leven.

“Enkele weken nadat ik haar in de kerk zag, was het Reusel kermis. Het waws bij Klein Amsterdam en daar sloeg de vonk echt over,” blikt Toon terug.

Op 9 augustus 1966 gaven ze elkaar het ja-woord en gingen ze in de Molenstraat wonen. Het feest was bij ‘Gotte’ in de Lensheuvel.

Nelly over hun achtergrond: Bij ons waren we met tien kinderen en bij Toon met dertien. Het was overal hard werken en mee aanpakken. Daar zijn we na ons trouwen maar mee doorgegaan.”

Voor Toon betekende dat werken in de bouw en Nelly in de confectie en later thuiswerk. Maar daarnaast bleven er wekelijks nog ongelofelijk veel uren over voor het verenigingsleven.

Toon vervulde bij Reusel sport alle denkbare functies en Nelly was meer van de korfbal waar dochter Moniek speelde. Ze deed ook lang de kantine en waste voor alle elftallen de shirtjes.

“Vaak gingen we naar het voetbal van zoon Marco kijken om daarna direct de weg op het sportpark over te steken om naar het korfbal van dochter Moniek te kijken,” zegt Toon.

Reusel bleef altijd hun thuisbasis. Ze bouwden tweemaal een eigen stulpje en verhuisden onlangs meer naar het centrum.

Nu ze het rustiger aan doen wil dat niet zeggen dat de clubs hen niet meer zien. Toon: “Als ik naar mijn kleinzoon bij Bladella ga kijken, moet ik wel mijn Reusel-Sportjas uitlaten.”

Op zaterdag 16 juli, 3 weken vóór de officiële datum, vieren ze hun feestje bij de nieuwe Erven. Hun kennissenkring is zo groot dat ze nog een oproep willen doen om iedereen die geen kaart kreeg, toch voor de receptie te vragen. Die is die dag van 16.00-18.00 uur