Op de maandagavond een bijzonder fenomeen op de ijsbaan van Eindhoven. Vanuit een trainingsgroep is er wekelijks een marathon over acht ronden (3,2 km) om de krachten even te meten. Jos van Stratum en Dorus vd Boom zijn twee liefhebbers die vanuit hun enthousiasme de deelnemers weten te motiveren.

hieronder een verslag van de training en de trainingswedstrijd.

'Vrienden van het snelle ijs,

 

Hierbij weer de wekelijkse terugblik en de stand.

Onze activiteiten op het ijs blijven ook dit seizoen niet onopgemerkt bij de andere IJCE'ers. Alweer een nieuwe rijder diende zich aan om mee te rijden en te trainen in onze groep. En, zo zou later blijken, niet zo maar de eerste de beste.

Eerst maar eens even terug naar de training van afgelopen maandag. We hadden een onderdeel met "veel ijs pakken, breed rijden, op het laatst het hupje ter ondersteuning van de afzet" . Bij het bekijken van de groep werd dit goed opgepakt, er werd mooi breed gereden, veel mensen bleven lang op het glijbeen staan. Prachtig om te zien. Als je op de plaats staat waar Dorus en ik vaak staan, bij het begin van de bocht, dan zie je hoe de oefening fijn wordt uitgevoerd: bovenlichaam stabiel mooi naar voren, rug gebold met afhangende schouders, kontje naar het ijs dus kniehoek zo'n 45 graden.

En nu nog even over de wedstrijd:

Ene Harrie Wenting schoof aan en zorgde meteen bij de loze ronde al voor onrust en schreeuwerige reacties: Ho, ho, rustig aan Harrie, t'is maar een loze ronde. Harrie keek op en dacht: Hoezo, ik doe toch niks verkeerds?

Uiteindelijk waren we bij het begin van de 8 rondes wedstrijd weer redelijk compleet. Dat was effe schrikken!

We kunnen er verder kort over zijn, Harrie reed met overmacht alles en iedereen aan gort. Maarten van de Pas probeerde het een paar rondjes vol te houden, maar moest toch capituleren, Jos Goudsmit maakte nog een paar uithalen, maar kwam ook niet dichterbij. Met schijnbaar gemak reed Harrie zijn rondes uit en kwam fraai alleen over de streep. Hij liet een gat van zo'n 30-40 meter achter zich. Jos Goudsmit werd knap 2e. Maarten van de Pas ( 3e) won de sprint van de rest die toen kwam binnendenderen. Een zeer klein verschil tussen de nummers 4 en 5. Bij navraag aan de betrokkenen Bas Kok en Willem Ballemans bleek maar weer: schaatsers zijn niet alleen eerlijke maar ook beschaafde mensen. We hebben het, mede dankzij de goede alfabetische kennis van Dorus, de B komt voor de W, als volgt in de boeken genoteerd: Bas Kok 4 en Willem Ballemans 5.

Nog een opmerking over de stand: Maarten Kuipers heeft het met zijn 2 punten toch elke keer weer weer goed voor elkaar; zolang het klassement blijft "draaien" komen zijn naam en die 2 puntjes toch mooi weer terug in het overzicht. Iets voor de rest om ook eens te proberen!

Groetjes, Jos en Dorus

 

 

Uitslag van de afsluitende mini-marathon over 8 rondes op maandag 11 november 2013:

 

Naam

plaats

Aantal punten

Harrie Wenting

1

10

Jos Goudsmit

2

8

Maarten van de Pas

3

6

Bas Kok

4

4

Willem Ballemans

5

2

 

Stand in het puntenklassement na 3 wedstrijden

Plaats

Naam

Aantal punten

1

Jos Goudsmit

26

2

Maarten van de Pas

16

3

Frank van Schaijk

12

4

Harrie Wenting/ Martijn Willemsen

10

5

Willem Ballemans

6

6

 André Jansman /Bas Kok

4

7

Maarten Kuipers

2