Truck bij Night naar centrum

De torpedo’s en de frontsturen gaan voor de mooiste
 
ED 3 dec 2009
 
Reusel – De lichtjesroute Trucks bij Night verhuist naar het centrum van Reusel. Als de grote wielen van de trucks op zaterdag 19 december gaan rollen zal dat vanuit de Groeneweg zijn en niet zoals eerder vanuit de Denestraat. Door start en finish naar het centrum te brengen komt er meer ruimte om daar gelijktijdig een grote kerstmarkt te houden.
“Dit succes hadden we niet kunnen voorzien toen we hiermee begonnen,” zegt Bart Dirkx van de chauffeursvereniging. “We hadden de bekende cola reclame voor ogen toen we startten met onze lichtjestocht door het buitengebied maar intussen is het veel meer. De trucks rijden door het donkere buitengebied en treffen in elk van de kerkdorpen die ze passeren een sfeervol centrum aan. Zowel in Hooge Mierde als in Lage Mierde ontstond min of meer een spontane happening en groeide zo van toevallige bijkomstigheid uit tot een van de mooiste onderdelen.”
Bij Trucks bij Night gaan vrachtwagenchauffeurs uit heel de regio de competitie aan voor de mooist versierde vrachtwagen. Waren het in het eerste jaar nog enkel wat lichtslangen voor op de cabine, de laatste jaren groeide dit uit tot complete kersttaferelen op grote trucks. “Er waren er bij die een hele kerststal nabouwden, vergeet ook de beweging en de muziek niet,” zegt Dirkx.
Hij snapt als geen ander de beleving van de chauffeurs die deelnemen. “Je zit de hele dag in die cabine te denken, dan komen er soms de mooiste dingen boven. Er zijn collega’s die al in de zomer met het ontwerp voor de tour beginnen.”
Ook al groeide het aantal deelnemers en daarmee ook het niveau van de versierde trucks, de top-3 veranderde in die jaren nauwelijks. Op het erepodium is het al die tijd al stuivertje wisselen tussen Hulselse Peter Vrijssen en Reuselse Ton van Herk. Ook dit jaar zijn ze weer van de partij.
Trucks bij Night start op zaterdag 19 december om 20.00 uur en wordt in colonne afgelegd. De route doet de vier dorpen van Reusel-De Mierden aan, een route van 20 kilometer.
De chauffeurs gaan in twee categorieën voor de prijzen: de torpedo,s (vrachtwagens met neus) en de  frontstuurcabines.
De prijsuitreiking vindt later op de avond plaats in gemeenschapshuis De Kei.
Tegelijk met de trucktour vindt er een kerstmarkt plaats  op het marktplein waar ook de winkels open zijn voor de Moonlight-shopping. Er zijn tevens activiteiten zoals kratje klimmen, optredens van Puk & Pelle en een grote baan met rijdende vrachtauto miniaturen.
Chauffeurs die nog deel willen nemen kunnen zich opgeven via de website www.chauffeursverenigingreusel.nl